Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.03.2010.
13:21
Vestionline, Tanjug A

Ćurčić: Lepa prilika za proveru

Selektor fudbalske reprezentacije Superlige Srbije Radovan Ćurčić, koji je odabrao igrače za predstojeću prijateljsku međunarodnu utakmicu protiv Japana 7. aprila u Osaki, izjavio je da se prilikom sastavljanja spiska konsultovao sa selektorom Radomirom Antićem i vodio računa o potrebama nacionalnog tima.

"Velika je stvar za domaću ligu da izađe na međunarodnu scenu i pokaže se u najboljem svetlu. Protivnik je ozbiljan, jer će Japan igrati u gotovo najjačem sastavu", rekao je Ćurčić na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da mu je posebna čast što ima podršku selektora Antića.


On je izjavio da se prilikom sastavljanja spiska rukovodio i kriterijumom ravnoteže u svim linijama tima, odnosno željom da poverenje ukaže fudbalerima na koje i selektor Antić može u dogledno vreme da računa.

"Imamo šansu da afirmišemo našu domaću ligu i da vidimo gde se trenutno nalazimo. Mislim da je ovo važan trenutak za naš fudbal", rekao je Ćurčić.

On je naveo da na spisku nema gomana Crvene zvezde Saše Stamenkovića, jer je razlog krajnje jednostav.


"U ovom trenutku u našem domaćem fudbalu imamo četiri odlična golmana. Pored dvojice koji se nalaze na spisku, Jovanića i Brkića, tu su Kahriman i Stamenković. Mi smo se ovom prilikom odlučili za ovu dvojicu, jer, po statistici, Jovanić je naš najbolji ligaški fudbaler, dok će Brkić verovatno dobiti šansu da se pojavi na prvenstvu sveta", objasnio je Ćurčić.

Trener Javora iz Ivanjice je posebno izrazio žaljenje što u timu neće biti bivšeg istaknutog reprezentativca Mladena Krstajića, koji je trebalo da "ovoj ekipi donese sigurnost i lidersku poziciju, s obzirom na svoje bogato internacionalno iskustvo".

"Na žalost, Krstajić se povredio i nemamo dovoljno informacija da će se on do utakmice protiv Japana oporaviti. Zato ga i nema na ovom spisku", rekao je Ćurčić.

Okupljanje reprezentacije predviđeno je za narednu subotu u Sportskom centru Kovilovo, a na put za Japan kreće se u nedelju pre podne.

Spisak za Japan

 

Golman: Željko Brkić (Vojvodina), Milan Jovanić (Spartak Zlatibor voda Subotica).
Odbrana: Pavle Ninkov (C.zvezda.), Miroslav Vulićević (Vojvodina), Milan Vilotić (C.Z.) Vojislav Stanković (Partizan), Milovan Milović (Javor), Marko Lomić (Partizan).
Sredina terena:  Radoslav Petrović (Partizan), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Mitrović (Napredak), Nemanja Tomić (Partizan), Nikola Beljić (OFK Beograd), Aleksandar Davidov (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina).
Napad: Dejan Lekić (C.Z.), Dragan Mrđa (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Rad).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online