Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 01.06.2014.
05:19 >> 11:36h
b92 A

Srbija nije pobedila Panamu!

Reprezentacija Srbije zabeležila je prvi remi na turneji po Americi, pošto je na "Tojota parku" u Čikagu odigrala 1:1 (0:1) sa selekcijom Paname.

Branislav Ivanović slavi gol sa Stefanom Mitrovićem i Dušanom Tadićem
 
Srbija je bila bolji rival u prvom delu igre i potpuno zasluženo otišla na odmor sa prednošću. Kapiten Branislav Ivanović je odlično skočio posle kornera u 25. minutu, koji je izveo Dušan Tadić, sa desetak metara poslao loptu u gol Paname. Konačan rezultat meča postavio je Gabrijel Gomes posle tačno sat vremena igre.

'Orlovi' su pre pet dana na startu turneje u Nju Džersiju posle, takođe, odlične igre u prvih 45 minuta savladali Jamajku sa 2:1. Selekciji su se u međuvremenu priključili igrači iz Jelen Superlige, golman Milan Lukač iz Partizana, te Darko Lazović i Dragan Mrđa iz Crvene zvezde, dok se zbog povrede u domovinu vratio Adem Ljajić.

Sem pogotka, naša selekcija nije uspela u prvih 45 minuta ozbiljnije da ugrozi gol Paname, dok je ekipa iz Centralne Amerike imala jedan solidan pokušaj iz slobodnog udarca. Ljubinko Drulović nije menjao pristup ni na startu drugog dela meča, pa su naši momci nastavili sa ofanzivnom igrom. Nekoliko solidnih prilika kreirao je Aleksandar Kolarov, a pored njega istakli su se i Dušan Tadić i Lazar Marković. Meč u državi Ilinois obeležila je čvrsta i agesivna igra, a u grubostima su prednjačili igrači Paname, koja je meč završila za deset igrača. Crveni karton zaradio je Karlos Gomes, posle nekoliko oštrih startova. Naša selekcija nije poražena u poslednjih osam susreta.

SRBIJA: Stojković, Gudelj, Ivanović, Tošić (od 61' Jojić), Đorđević (od 66' A. Mitrović), Tadić, Kolarov, S. Mitrović, Matić (od 85' Lazović), Basta i Marković (od 78' Mrđa).

PANAMA: Mekfarlejn, Paris (od 46' Maćada), Rodriges, R. Tores, Gomes, Baraona (od 46' Nurse), Kuper (od 83' Kerol), Čen, Munjoz (od 87' Himenes), Kintero (od 90' G. Tores) i Enrikez.

Srbija će odigrati još jedan test meč u Americi, ovoga puta u Južnoj a rival 6. juna u Sao Paulu biće veliki Brazil. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.06.2014. 12:23
Nerješeno sa Panamom, a još smo igrali na domaćem terenu :), dobro je što nećemo u Brazil, da se ne brukamo više...
Nedelja 01.06.2014. 13:53
Ehh lako je sa Panamom igrati nereseno...ajde neka igraju remi sa Zanzibarom... to bi bio veliki uspeh ..
Nedelja 01.06.2014. 12:41
Sjecam se kad su pocetkom 90tih tate i mame na polozajima pocele da prave timove. Pa onda razne sitne mafije su odredjivali ko ce da igra a ko nece. Na kraju fudbal je pretvoren u lopovluk i u nejmu su ostajali manje vise oni koji sa fudbalom nisu imali nista osim zeljhe za brzim bogacenjem. Naravno u svim segmentima drustva je bila slicna situacija i tako je i sada. Ko znam mzoda jednog dana kada se Srbi nacionalno osvjeste i podignu pa pocnu da zive kako Pravoslavnom narodu dolikuje onda ce se podici i fudbal iz bespomocnosti u kojoj se sada nalazi. U bolesnom drustvu ne postojati nista zdravo. Ako ozdravimo u vjeri ozdravit cemo u moralu, u politici, ekonomiji i svim segmentima zivota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online