Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.05.2014.
14:41
M. Stojiljković - Vesti A

Kakva predigra za mušku Ligu šampiona: Jovana i "Vučice" odbranile titulu!

Fudbalerke Volfsburga posle velikog preokreta pobedile Šveđanke i Brazilku Martu sa 4:3 (0:2) i nastavile dominaciju nemačkih klubova u Ligi šampiona

Nove-stare šampionke: ŽFK Volfsburg (Jovana Dajmnjanović sa brojem 23)

Milena Nikolić najbolji strelac
Milena Nikolić, fudbalerka subotičkog Spartaka, najbolji je strelac Lige šampiona za žene.
Ona je računajući i kvalifikacije ukupno postigla 11 golova, jedan više od junakinje finala Martine Miler iz Volfsburga.
U vrhu liste strelaca je još jedna igračica Spartaka, Jelena Čubrilo, koja sa sedam golova zauzima peto mesto.

Fudbalerke Volfsburga odbranile su titulu prvaka Evrope pošto su juče u finalu Lige šampiona za žene posle preokreta pobedile švedski Turese sa 4:3. Meč je igran u Lisabonu, kao uvertira za muško finale između madridskih klubova Reala i Atletika, koje je na programu sutra na La Lužu, stadionu Benfike.

Šveđanke, predvođene Brazilkom Martom, nekad najboljom igračicom na svetu, vodili su na poluvremenu sa 2:0, zatim i sa 3:2, ali su uporne Nemice u drugom poluvremenu ukupno postigne čak četiri gola i na kraju ostvarile veliki trijumf.


Pobedonosni gol, svoj drugi na meču, postigla je Martina Miler u 80. minutu (prvi u 53). Golove za Nemice dale su još Aleksandra Pop (47) i igračica sa klupe Verena Faist (68), koja je na dan finala slavila 25. rođendan. S druge strane, golove za švedsku ekipu, koja je kao debitant stigla do finala i zamalo osvojila titulu, postigle su Veronika Boket iz Španije (30) i Brazilka Marta (28, 56).


Pehar je podigla kapiten Nemica i najbolja igračica finalnog meča, Nadin Kesler.


U ekipi "vučica" iz Volfsburga bila je i 19-godišnja Jovana Damnjanović, bivša fudbalerka Crvene zvezde, koja je finalni meč presedela na klupi za rezervne igračice. Ipak, naša Jovana je odigrala tri meča u ovogodišnoj Ligi šampiona, postigla dva gola i svakako pomogla nemačkoj ekipi da drugu godinu zaredom osvoji titulu prvaka Evrope.


Fudbalerke Volfsburga su tako nastavile dominaciju nemačkih klubova, pošto je od 13 odigranih finala Lige šampiona za žene, ovo bio osmi trijumf jedne nemačke ekipe. Prethodno su titule osvajale fudbalerke Ajntrahta iz Frankfurta (3), Turbine iz Pozdama (2) i Duizburga (1).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online