Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.05.2014.
20:04
mozzartsport.com A

Šok u Americi: Klinsman precrtao Donovana za Mundijal!

Fudbalska Amerika je u šoku posle odluke selektora Jirgena Klinsmana da precrta Lendona Donovana sa spiska putnika za Mundijal, prenosi "Mocart sport".

 Selektor SAD Jirgen Klinsman
 

Nikome nije jasno zašto je Nemac odlučio da igraču koji je bio zaštitni znak ove reprezentacije na prethodna tri Mundijala uskrati šansu da se nađe i na četvrtoj smotri svetskog fudbala. Donovan ima 32 godine, a po kvalitetu je i dalje jedan od najboljih američkih fudbalera.
„Radovao sam se igranju u Brazilu i kao što možete da pretpostavite, sada sam veoma razočaran odlukom selektora“, bila je prva reakcija Lendona Donovana.


Zašto je nemački stručnjak precrtao Donovana?


Sve je počelo krajem 2012. godine kada se Donovan na četiri meseca povukao iz reprezentacije i otišao da se odmara i provodi po Kambodži. Klinsman mu to nije oprostio i još tada je poručio da „Donovan morati da zasluži mesto u reprezentaciji". Selektor SAD je na kraju ipak vratio Donovan u reprezentaciju i uvrstio ga u timove koji su igrali na Gold Kupu i u kvalifikacijama za SP. Ipak, u završnici kvalifikacija je napadač izgubio mesto u prvih 11, a Klinsman je tada počeo da potencira priču o slaboj fizičkoj spremi i povređenom kolenu napadača LA Galaksija.


Klinsman je uvrstio Lendona na preliminirani spisak od 30 igrača, ali ga je sada precrtao u poslednjem filteru zajedno sa Majklom Parkhurtsom, Bredom Evansom, Klarensom Gudsonom, Džoom Koronom, Morisom Eduom i Terensom Bojdom. Selektor SAD je odlučio da prednost u napadu pruži MLS veteranu Krisu Vondolovskom i mladom ofanzivcu AZ Alkmara Aronu Johansonu koji je bio treći strelac Erdivizije.
„Ovo je bila jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri. Nije lako otpisati igrača koji je toliko toga uradio za nacionalni tim. Ali, vidim neke druge igrače na tim pozicijama u napadu i morao sam da donesem takvu odluku“, rekao je Klinsman.


Lendon Donovan je bio najbolji igrač Amerikanaca na prethodna tri Mundijala. Sa 156 mečeva u dresu sa državnim grbom je drugi na listi igrača sa najviše utakmica (Kobi Džons ima 164), a sa 57 golova je najbolji strelac u istoriji ove reprezentacije.


Imao je šansu da postane jedan od retkih igrača koji su učestvovali na četiri Mundijala, ali mu je Klinsman to oduzeo i sada će Donovanov „klasić“ Damarkus Bizli biti jedini u ekipi sa četiri učešća na svetskim prvenstvima. Na prethodnim Mundijalima je Donovan blistao i na svakom od njih se upisivao u listi strelaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online