Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.05.2014.
12:52
Beta A

Finale - prva ili deseta titula šampiona Evrope

Neće biti mnogo ljubavi među komšijama, fudbalerima Reala i Atletiko Madrida, kada se u subotu sastanu u finalu Lige šampiona, jer je ulog jednostavno prevelik.

 

Lisabonsko finale će biti prvo finale u istoriji u kojem se sastaju klubovi iz istog grada. Real je najuspešniji klub u tom takmičenju, ali na novi trofej čeka već 12 godina. Ako trijumfuje, "kraljevskom" klubu će to biti 10. titula u Ligi šampiona.

Međutim, Atletiko iza sebe ima sjajnu sezonu. Prošlog vikenda je pobedom nad Barselonom osvojio titulu u španskoj Primeri i sada je samo korak dalje od najbolje sezone u istoriji kluba dugoj 111 godina. Atletiko je do sada samo jednom igrao u velikom finalu, i to u sezoni 1973/74, ali je tada minhenski Bajern bio bolji. Nekoliko stvari koje je potrebno znati o finalu:

Povrede - Očekuje se da će Kristijano Ronaldo i pored toga što je imao problema s povredama, biti spreman za meč, dok je nastup najboljeg igrača Atletika Dijega Košte malo verovatan. Odsustvo Ćabija Alonsa - Ovo će biti veliki udarac na igru Reala. Španski fudbaler je bio jedan od najvažnijih igrača ove sezone, ali ga neće biti u finalu jer je zaradio žuti karton u polufinalu protiv Bajerna iz Minhena.

Iskustvo Davida Vilje i Kristijana Ronalda - Španski napadač je jedini igrač Atletika koji je u timu Dijega Simeonea igrao u finalu Lige šampiona. Tada je nosio dres Barselone, a postigao je i gol protiv Mančester junajteda na Vembliju 2011. godine.

Real može da računa na iskustvo Kristijana Ronalda, koji je osvojio titulu sa Mančester junajtedom, kao i golmana Ikera Kasiljasa koji je podigao trofej 2000. i 2002. godine. Rekord Boba Pejslija - Ako Real pobedi, Karlo Anćeloti će postati
tek drugi trener u istoriji tog takmičnja sa tri osvojena trofeja. To je do sada jedino pošlo za rukom Bobu Pejsliju, koji se Liverpulom tri puta bio šampion Evrope.

S druge strane, Dijego Simeone bi mogao da postane treći trener koji nije iz Evrope, a koji je stigao do najvažnijeg trofeja. Derbi - Real i Atletiko su se do sada sastali 194 puta u Primeri. Real je uspešniji i ima 102 pobede, dok je Atletiko trijumfovao 46 puta.

"Nema mnogo tajni pred ovu utakmicu", kazao je nedavno Anćeloti.

Finale Lige šampiona između Reala i Atletika igra se u subotu u Lisabonu od 20.45.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online