Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.05.2014.
21:21
mozzartsport.com A

FA kup: Venger uzeo trofej sa Arsenalom posle devet godina!

Golom Arona Remzija u trećem minutu drugog produžetka Tobdžije savladale Hal sa 3:2 i osvojile FA kup, prenosi "Mocart sport".

 Trener Arsenala Arsen Venger sa trofejom za pobednika FA kupa
 

Konačno Arsenal! Posle devet sušnih godina Tobdžije se raduju nekom trofeju! U finalu FA kupa Vengerov tim je posle velike borbe i 120 minuta igre savladao Hal rezultatom 3:2 i tako stigao do 11 trofeja u najstarijem takmičenju na svetu, čime se izjednačio sa Mančester Junajtedom na prvom mestu. Tigrovi su imali ogromnih 2:0 posle samo desetak minuta igre, ali onda su se povukli pred naletima tima sa Emirejtsa i doživeli pravi brodolom.


Hal je sjajno ušao u utakmicu, agresivno, napadački, željan da što pre ugrozi gol Arsenala, dok su Vengerovi izabranici počeli dosta mlako. Za takav prilaz meču Tigrovi su nagrađani već posle četiri minuta igre. Korner je izveo Kvin, vezista Hadlston pokušao iz prve volej udarcem, a lopta je na putu ka golu promenila pravac i prevarila Fabijanskog. Ispostavilo se da je za pogodak najzaslužniji Čester, koji je pokušao da šutira petom. To mu nije uspelo, ali je zato levom nogom zahvatio loptu - doduše dosta traljavo i - pogodio.


Ako je ovo bio šok za navijače Arsenala šta tek reći za ono što će se dogoditi posle pet minuta. Tigrovi su nastavili u istom ritmu, napadački i uspeli da i po drugi put matiraju poljskog čuvara mreže. Opet je centrirao Kvin, posle udarca glavom Brusa lopta je pogodila stativu, ali na odbijenu loptu naleteo je Kurtis Dejvis i zakucao je u mrežu. Iako izraziti denazivac Dejvis je pokazao da je pravi specijalista za mečeve FA kupa, pošto mu je ovo treći pogodak u prethodna četiri susreta u ovom takmičenju.


Vengerovi izabranici našli su se u jako teškoj situaciji posle ovog pogotka. Ipak, uspeli su da se vrate u meč jako brzo. Santi Kazorla izveo je perfektno slobodan udarac sa oko 25 metara u 17. minutu i razgalio veliki broj navijača Arsenala - 2:1.


Hal se povukao posle primljenog gola, tačnije, Tobdžije su dodale gas, pa ipak, do kraja prvog dela nije bilo izrazitih prilika za pogodak. Kako je meč odmicao Arsenal je sve više pritiskao sve dok u 71. minutu Koščelni nije konačno slomio odbranu Tigrova. Kazorla je centrirao iz kornera, stvorila se gužva u šesnaestercu, a najbolje se snašao štoper tima iz Londona i proturio loptu kroz noge Mekgregoru za 2:2.


U 79. minutu Gibs propušta najbolju šansu na meču i samim tim priliku da utakmicu reši u regularnom delu. Sanogo ga je idealno poslužio na pet metara od gola, ovaj je čak imao vremena i da primiri loptu, međutim udarac je bio očajan. Skoro pola metra preko gola. Do kraja drugog poluvremena u izglednoj poziciji bio je i Olivije Žiru, ali je posle njegovog udarca sa ivice šesnaesterca golman Hala izvanredno intervenisao. Ekipa Stiva Brusa izdržala je i u dodatnih pet minuta, pa je utakmica otišla u produžetke.


Arsenal je krenuo u totalnu ofanzivu od starta prvog produžetka. Opsada gola Hala prvu šansu izrodila je u 94. minutu, kada je posle centaršuta Remzija Žiru tukao glavom sa desetak metara i pogodio prečku. Igra Tigrova u produžecima svela se isključivo na odbranu sopstvenog gola što će im doći glave. Arsenal je u dodatnih 30 minuta bio u prednosti pošto je sačuvao dve izmene i iskoristio ih pre početka drugog nastavka. Rosicki i Vilšir zamenili su Ozila i Kazorlu, a koliko će sveža krv na sredini terena značiti videće se posle samo nekoliko minuta, kada Tobdžije stižu do pobedonosnog pogotka.


Gol odluke je dao Aron Remzi u 108. minutu, ali velike zasluge prigrabiće svakako i Žiru, jer je na sjajan način poslužio velškog reprezentativca.


Hal je imao idealnu priliku da poravna na 3:3 četiri minuta pre isteka vremena drugog produžetka i tako verovatno obezbedi svom timu penale, ali Aluko nije iskoristio kardinalnu grešku Fabijanskog, koji je izleteo i ostavio praznu mrežu. Rezervista Hala je ipak promašio prazan gol. Arsenal je iskusno u preostalih nekoliko minuta zadržao stečenu prednost i konačno stigao do trofeja.

ARSENAL - HAL 3:2 (2:2, 1:2)
(Kazorla 17, Koščelni 71, Remzi 108 - Čester 4, Dejvis 9)

 

ARSENAL: Fabijanski, Sanja, Mertezaker, Koščelni, Gibs, Arteta, Remzi, Kazorla (Rosicki), Ozil (Vilšir), Podolski (Sanogo), Žiru.

HAL: Mekgregor, Čester, Brus (Mekšejn), Dejvis, El Mohamadi, Livermor, Hadlston, Mejler, Rosenior (Bojd), Kvin (Aluko), Frajat.

 

STADION: Vembli. GLEDALACA: 90.000. SUDIJA: Li Probert.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online