Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.05.2014.
00:56
mozzartsport.com, Beta A

Fešta u Torinu: Juventus je šampion Italije!

Stara dama je na proslavi 30. titule savladala Atalantu golom Simonea Padoina, koji je u Torino došao upravo iz Bergama i za dve i po godine osvojio tri Skudeta, prenosi "Mocart sport".

 Slavlje fudbalera i stručnog štaba Juventusa posle utakmice sa Atalantom
 

Fešta u Torinu, Juventus je proslavio 30. titulu prvaka Italije i prišio treću zvezdicu! Stara dama je na prepunoj Juventus Areni savladala Atalantu sa 1:0 i prvi put posle osam decenija vezala tri šampionske titule u Seriji A. Titula je overena još juče kada je Roma poražena na Siciliji, ali večeras su Bjankoneri pred svojim navijačima uživali u slavlju.

Lacio srećno do boda

 

U drugoj utakmici 36. kola Serije A koja je odigrana u ponedeljak Lacio je došao do boda na domaćem terenu u Rimu u poslednjim trenucima utakmice - 3:3.

Strelci za Lacio su bili Keita u 30, Lulić u 60. i Mauri u 90.+3 minutu, dok su golove za Veronu dali Markinjo u 37, Iturbe u 69. i Romulo u 83. minutu.

Atalanta nije imala popusta prema slavljeniku i umalo je pokvarila slavlje. Neroazuri iz Beragama su hrabro odolevali, golman Konsilji je sjajno branio, ali je na kraju odbrambeni bedem gostiju popustio u 72. minutu. Posle sijaseta promašenih prilika, Juve je do pobede stigao zahavljujući onome od koga se najmanje očekivali da prigrabi ulogu junaka - Simonea Padoina! 


Vezista koji je pre dve godine u Torino stigao upravo iz Atalante se dobro ubacio iz drugog plana i preciznim udarcem od stativu rešio pitanje pobednika. Bio mu je to prvi gol (ukupno drugi) u dresu Stare dame posle dve godine i mesec dana.

Momak čiji transfer u Juventus je mnoge iznenadio je tako uspeo da se mimo svih očekivanja upiše u istoriju slavnog kluba iz Torina. Retki su igrači koji su za dve i po godine u jednom klubu uspeli da osvoje tri šampionske titule. Primera radi legenda svetskog fudbala Frančesko Toti je za dve decenije u Romi osvojio samo jedan Skudeto, a Padoin za koga mnogi i ne znaju da igra u Juventusu ima već tri titule. Ali, to je fudbal.

 


Juventus je pokazao da je apsolutno najdominantniji tim na Apeninima i verovatno će i sledeće sezone biti gčavni favorit za titulu. Ipak, verovatnije je da će Konte i njegovi puleni tada akcenat baciti na učinak u Ligi šampiona, pošto im na domaćem tlu nema ravnih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online