Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.05.2014.
19:01
Beta A

Milanović: Jagodina ima obavezu da odbrani kup

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović izjavio je danas da klub ima obavezu da odbrani titulu u Kupu Srbije, kao i da je za njegove fudbalere to najznačajniji meč u sezoni.

 

"Prošle godine kada smo doneli trofej kupa obećali smo da će on ostati u Jagodini i u Srbiji, a tu mislim na decentralizaciju fudbala tako što ćemo trofeje donositi u Jagodinu i ostatak Srbije a ne samo da budu u Beogradu", rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je Jagodina ove godine, kao i prošle sezone, uporedo radila na dva fronta - u prvenstvu, gde zauzima treće mesto  koje garantuje izlazak u kvalifikacije za Ligu Evropa, kao i u kupu.

"Biće nam draže da izlazak u Evropu izborimo kroz osvajanje Kupa. U sredu ćemo pružiti i više nego što možemo da Kup osvojimo i da to postane simbol ovog kluba, ne samo zbog toga što je to prvi trofej koji smo osvojili, nego da bi se okrenuli i nekim sledećim uspesima, možda da neke naredne godine osvojimo i kup i prvenstvo", rekao je Milanović.

On je rekao da je siguran da će fudbaleri Jagodine na čelu s trenerom Mladen Dodićem ispuniti očekivanja i da će već u sredu slaviti u meču s Vojvodinom.

"Vojvodina je respektabilan protivnik, klub s velikom fudbalskom istorijom, što je nama dodatni motiv. Nije mala stvar igrati finale, i to drugi put za redom, sa tako velikim protivnikom. Potrudićemo se da i drugi put pobedimo", kazao je Milanović.

"Ako budemo snažniji i jači, siguran sam da ćemo ponovo osvojiti Kup Srbije", dodao je Milanović.

Trener Jagodine Dodić izjavio je da je veliki motiv Jagodine da odbrani kup.

"Poštujemo ekipu Vojvodine, jer je to najbolja ekipa uz Zvezdu i Partizan, s dugom tradicijom i velikim iskustvom igranja finala Kupa, s poletnom i mladom ekipom koja ima motiv da donese taj pehar", kazao je Dodić.

"Slave i stogodisnjicu kluba. Ja im čestitram na tom velikom jubileju, ali sa željim da kup osvoje sledeće godine", dodao je Dodić.

On je ocenio da je prednost njegove ekipe dobro raspoloženje u svlačionici.

"Nasi aduti su naša iskusna ekipa koja je i u prvenstvu pokazala da kada je najpotrebnije može najbolje da odigra. Naš adut je odlična atmosfera u čitavom klubu i svlačionici. Očekujem da svoje najbolje lice pokažemo u utakmici godine svesni činjenice da se pamti samo rezultat", kazao je Dodić.

On je poručio da ne bi imao ništa protiv da taj rezultat bude kao prošle godine jer trofej donosi i Evropu i istoriju. "Za istoriju, za Evropu svim srcem do pobede", istakao je Dodić.

Fudbaler Jagodine Aleksandar Pešić rekao je da ih očekuje teška utakmica, ali se svi u klubu nadaju da će odbraniti Kup i da pehar bar još godinu dana ostane u Jagodini.

"U utakmicu ulazimo spremni, nemamo nikakvih problema u ekipi. Daćemo svoj maksimum da odbranimo Kup Srbije", naglasio je Pešić.

Klub je organizovao odlazak navijača. Obezbeđene su ulaznice za istočnu tribinu i oko 15 autobusa sa navijačima Jagodine ide u sredu u Beograd. Finalna utakmica Kupa Srbije igraće se u sredu od 20.00 na stadionu Partizana.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online