Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 02.05.2014.
12:03 >> 12:06h
Beta A

Konte: Benfika nije zaslužila da prođe u finale Lige Evropa

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte rekao je da Benfika nije zaslužila da prođe u finale Lige Evropa i da nije zadovoljan suđenjem u revanš utakmici polufinala tog takmičenja.

Antonio Konte
 

Fudbaleri Benfike plasirali su se u finale Lige Evropa, pošto su sinoć u revanšu u Torinu odigrali bez golova protiv Juventusa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Lisabonu, Benfika je pobedila sa 2:1.

"Fudbaleri Benfike su stalno ometali igru, a sudija (Mark Klatenburg) im je to dozvolio. Šteta. Dozvolio je šest minuta nadoknade vremena, a tri su prošla bez igre. Benfika je sa dva šuta u okvir gola u dve utakmice prošla dalje, a mi smo zaslužili da igramo u finalu", rekao je Konte za Skaj Italija.

Trener crno-belih rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe, ali da nije imala sreće protiv Benfike, kao i da je oštećena za penal.

"Prošla je dalje ekipa koja to nije zaslužila. Ako pogledate statistiku videćete da su imali samo dva šuta u gol u dve utakmice. Imaju međunarodno iskustvo i to su pokazali. Sprečavali su nas da igramo i razočaran sam što je sudija to dozvolio", rekao je Konte.

Benfika će u finalu Lige Evropa, 14. maja na stadionu Juventusa u Torinu, igrati protiv Sevilje, koja je u dvomeču protiv Valensije prošla zahvaljujući postignutom golu u gostima. U prvoj utakmici Sevilja je pobedila 2:0, a sinoć i revanšu Valensija je pobedila sa 3:1.

Fudbaler Juventusa Leonardo Bonuči, koji je juče proslavio 27. rođendan, rekao je da Benfika nije došla u Torino da igra fudbal.

"Nadao sam se drugačijem rođendanu. Još jednom se potvrdilo da u fudbalu ne pobedi uvek bolji tim. Benfika je mislila samo o rezultatu iz prve utakmice, nisu došli da igraju fudbal", rekao je Bonuči.

"Sada moramo da budemo pozitivni, da pokušamo da osvojimo treću uzastopnu titulu u Seriji A. Ponosni završavamo takmičenje u Ligi Evropa", dodao je on.

Bonuči je rekao da su greške iz prvog meča koštale njegovu ekipu plasmana u finale, ali i da će crno-beli iz duela sa Benfikom izvući pouke.

"Benfika se branila sa sedam igrača, a na kraju su detalji odlučili. Napravili smo mnogo grešaka u Lisabonu, u odbrani i napadu, a da je bilo drugačije, možda bismo mi slavili. Razočarani smo, pošto se finale igra na našem stadionu. U dve utakmice smo pokazali da smo bolji, ali Benfika je došla da ne primi gol", rekao je Bonuči.

Juventus u ponedeljak od 21 sat na svom terenu igra protiv Atalante i ako pobedi osvojiće treću uzastopnu titulu u Seriji A.
 

POVEZANE VESTI

Petak 02.05.2014. 20:05
Tipicno "Zabarski" najpodmuklije pi.........e, na svetu!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online