Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.04.2014.
12:38
Beta A

Gvardiola: Moramo da napadnemo Real!

Fudbaleri Bajern Minhena i Real Madrida sastaće se sutra u revanš utakmici polufinala Lige šampiona, a kraljevski klub će braniti prednost od 1:0 iz prvog meča.

Pep Gvardiola
 

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je za špansku Marku (Marca) da je osvajanje trofeja u Ligi šampiona za njegovu ekipu od velike važnosti.

"Za ovaj klub je veoma važno da osvoji Ligu šampiona, a najviše iz razloga jer će ovo biti 10. jubilarni trofej u najprestižnijem takmičenju Evrope", rekao je Anćeloti.

Madriđani su svoju poslednju, devetu titulu u Ligi šampiona osvojili 2002. godine, a tada su u četvrtini finala pobedili Bajern Minhen ukupnim rezultatom 3:2.

"Ako bismo u mojoj prvoj sezoni u klubu uspeli da osvojimo Ligu šampiona, to bi zaista bilo neverovatno. Svakako, pored Kupa Kralja moramo da osvojimo još jedan trofej... Nebitno da li je prvenstvo i LŠ", kazao je Anćeloti.

Bajern Minhen i Real Madrid su se u polufinalima Lige šampiona do sada sastajali pet puta, a kraljevski klub je do sada uspeo samo jednom da izbori plasman u finale.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da psihološki prirpemimo igrače za meč... Mnogo bitnije nego taktički. Mislim da je posle tri uzastopna poraza u polufinalima vreme da Real igra u finalu, ali to je nešto što zavisi od nas i od svih ostalih", dodao je Anćeloti.

Istorija će sutra biti uz Bavarce, koji na svom terenu nikada nisu izgubili od Madriđana. U dosadašnjih devet susreta u Minhenu, Bajern je slavio osam puta, dok je jedanput bilo nerešeno. Trener Bajerna Pep Gvardiola kazao je da njegova ekipa protiv Reala mora da igra agrsivnije i više da napada, nego u Madridu.

"Moramo da imamo više šuteva, više kornera, više da pretrčimo... Da imamo veći posed lopte nego u Madridu. Samo tako ćemo moći da pobedimo. Siguran sam da Real nije ekipa koja će izaći na teren i 90 minuta braniti 1:0 iz prvog meča", rekao je Gvardiola.

On je dodao da je Real ekipa koja može da igra u bilop kom sistemu, kao i da opasnost za njegovu ekipu nisu samo Kristijano Ronaldo i Geret Bejl.

"Real Madrid je ekipa koja može da igra u bilo kojoj formaciji, da radi šta god hoće na terenu. Imaju veliki broj zvezda, znate na koga mislim... Ali, opasnost neće biti samo oni, pošto ekipu čini 11 igrača", rekao je Gvardiola.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona između Bajerna i Reala igraće se sutra na stadionu Alijanc arena u Minhenu od 20.45.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online