Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 17.04.2014.
13:52
Mozzart Sport, Anadolija.ba A

Karadžić: Meni je najteže, svi viču "Tole lopove"

Znam da nisam lopov i kriminalac, u šest godina uradili smo više nego fudbalska Srbija u poslednjih 50 godina, kaže prvi čovek FSS

Tomislav Karadžić sa predsednikom FIFA, Sepom Blaterom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić u intervjuu za agenciju Anadolija dotakao se mnogih tema. Karadžić je, između ostalog, govorio o Kosovu, Republici Srpskoj, selektoru, šansama Orlova u kvalifikacijama za EP 2016. godine, regionaloj ligi i zbog čega mu viču “Tole lopove”.


"Reprezentacija je lokomotiva razvoja fudbala. Glavni cilj nam je plasman na EP. Međutim, nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite da će te se plasirati. Jermenija sa kojom igramo prvu kvalifikacionu utakmicu u oktobru mnogo je napredovala. Tu je i Albanija. Računam da smo na nivou te dve reprezentacije. Danska ne beleži neke rezultate u poslednje vreme, a glavni rival nam je Portugal. Imamo sve uslove, dobru grupu i reprezentaciju, zato nam treba jako dobar selektor", rekao je Karadžić za Anadoliju.

Potom je dodao kako fudbalska Srbija pod hitno treba da izabere selektora.


"Ljubinko Drulović je od strane organa FSS imenovan za jednu utakmicu, prijateljsku sa Irskom. Taj mandat je završen, a šta će se desiti sledećih nedelja i meseci ne mogu odgovoriti na pitanje. Drulović je sjajan čovek i igrač, trener sa sjajnim rezultatom u Litvaniji, ubeležio je i pobedu sa A timom protiv Irske. Za ozbiljnu pažnju je njegov status i imenovanje za selektora. Ipak, ima tu još tri, četiri kandidata u fokusu pažnje".

Karadžić je kazao i da bi, ipak, uskoro moglo zaživeti i klupsko regionalno takmičenje.


"Bilo bi sjajno da klubovi poput Sarajeva, Željezničara, Dinama, Olimpije, Hajduka, Vardara, Budućnosti, naših Zvezde i Partizana igraju zajedničko takmičenje. Ipak, na poslednjem sastanku u Sloveniji isprečilo nam se puno problema u ostvarenju cilja. To se dešava iz prostog razloga što se državni organi Hrvatske i Srbije po tri meseca moraju pripremati da bi osigurali međusobne duele naših reprezentacija", ispričao je Karadžić.

On kaže da još ima problema, ali smatra da bi jedna vrsta regionalnog takmičenja bila veliki napredak.


"Ima još problema, ali najnovija ideja je da bi u slobodnim terminima, kada igraju reprezentacije, ipak, mogli organizovati neku vrstu regionalnog takmičenja. Bio bi veliki pomak. Treba praviti turnire, ako ništa drugo. Pred prvenstva na dva mesta po četiri kluba, da mi iz fudbala budemo preteča politike, da se preko fudbala zaborave neke loše stvari iz prošlosti. Ideja i inercija kod svih saveza postoji i ako svi radimo na tome nešto ćemo i napraviti."

Kaže i da kao predsednik FSS ima jedno od najtežih radnih mesta u Srbiji.


"Biti predsednik FSS najteže je radno mesto u Srbiji, posle vašeg, rekao sam nekim našim političarima koje moram da ispoštujem. U sastavu FSS je 160 saveza, 2.200 klubova i sijaset nerešnih problema. Za sve ste odgovorni i svuda vas prozivaju. Viču 'Tole lopove' čim je neki penal dosuđen ili odluka koja im se ne sviđa. Međutim, fudbal je moja partija, druge nemam. Znam da nisam lopov i kriminalac. Moja parola je ‘nisi se trebao roditi ako nećeš iza sebe nešto ostaviti’. Imam sređenu situaciju u firmi i porodici, a u fudbalu želim ostaviti nešto iza sebe. U šest godina uradili smo više nego fudbalska Srbija u poslednjih 50 godina", zaključio je Karadžić. 

POVEZANE VESTI

Sreda 09.07.2014. 22:08
"Tole Lopove" ! Ma ne svi lazu...........................????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online