Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.04.2014.
21:41
mozzartsport.com A

Rajković branio zicere Žarkovu, odlični omladinci Ristić i Zukanović

Crveno-beli su slavili na pomoćnom terenu Marakane rezultatom 2:0, prenosi "Mocart sport".

 Golman Crvene zvezde Predrag Rajković
 

Kombinovani tim Crvene zvezde, u sada već tradicionalnoj utakmici ponedeljkom, savladao je trećeligaša Žarkovo rezultatom 2:0. Golove za crveno-bele postiugli su Ljubo Nenadić u 27. i Filip Kasalica u 65. minutu.


Po lepom aprilskom danu moglo je mnogo toga da se vidi na pomoćnom terenu Marakane. Iako su Zvezdini rezervisti upisali očekivani trijumf, pohvale su zaslužili i Žarkovčani, posebno za igru u prvih 20 minuta, kada su bili bolji rival i propustili dve ozbiljne šanse.


Zvezdinu kožu tada je spasao golman Predrag Rajković, pošto je u 10. minutu odbranio čist zicer napadaču zeleno-belih Rankoviću. Toj situaciji prethodila je katastrofalna greška Arauha, koji je uputio loš pas ka Krneti. Iznerviran viđenim na terenu trener Stojanović energično je u jednom trenutku opomenuo Kasalicu, a taj gest stratega domaćina, kome je tom prilikom spao kačket, ubrzao je igru srpskog vicešampiona i trenutnog lidera na tabeli.


Akciju za prvi gol započeo je omladinac Mihajlo Ristić proigravanjem ka Kasalici. Usledila je tačna povratna lopta ka Nenadiću, koji je sa deset metara načeo mrežu Žarkova.


Zvezda je kako je vreme prolazilo delovala sve bolje, ali današnji dan po dobrom sigurno neće pamtiti Ifeani Onjilo. Skupo plaćeni Nigerijac je u prethodnim proverama delovao čak i tragično, no protiv Žarkova baš nije imao sreće. Pokušavao je glavom, udarcima sa distance, iz neposredne blizine, međutim, da pogodi mrežu nije uspeo. Posmatračima ovog sparinga posebno je ostao u sećanju 60. minut, kada je na centaršut Ristića, Onjilo sa pet metara pogodio stativu, a nije vredeo ni drugi pokušaj, jer je jedan od defanzivaca gostiju izbacio loptu sa gol linije.


Valja zabeležiti i detalj iz 50. minuta: centaršut Savićevića - strašan volej Cilinšeka, ali istakao se golman gostiju Jovičić. Do drugog gola Zvezda je stigla posle dodavanja glavom Rakića i spretne reakcije Kasalice.


Trener domaćina Slaviša Stojanović u finišu meča šansu je pružio momcima iz omladinske škole predvođene supertalentovanim Lukom Jovićem. Ritam meča je tada već splasnuo, a od Zvezdinih junoša ponajviše se istakao napadač Miloš Zukanović. On se u jedom trenutku oslobodio čuvara koji mu je bio na leđuma, odapeo loptu sa 17 metara i pogodio stativu.


Sve u svemu lepa provera i za Zvezdu i za Žarkovo. Pored golova valja istaći solidnu partiju mladog Ristića, kao i rolu Vukana Savićevića, koji je nosio kapitensku traku na ovom meču.


Zvezda je igrala u sastavu: Rajković, Cilinšek, Arauho, Krneta, Nenadić, Gogić, Savićević, Ristić, Onjilo, Rakić, Kasalica. Igrali su još: Đorić, Tošić, Jović, Stanković, Zukanović, Žerađanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online