Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.04.2014.
11:51
Beta A

Murinjo: Čeka nas gotovo nemoguć posao protiv PSŽ

Trener fudbalera Čelzija Žoze Murinjo rekao je da njegovu ekipu u sutrašnjem revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena čega "gotovo nemoguć" posao, pošto mora da nadoknadi dva gola zaostatka.

Žoze Murinjo

Fudbaleri Čelzija sutra od 20.45 na Stamford Bridžu u Londonu igraju protiv Pari Sen Žermena, revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Prošle srede na Parku prinčeva, pariski tim pobedio je sa 3:1. Čelzi pokušava da se plasira u polufinale Lige šampiona sedmi put u poslednjih 11 utakmica.

"Ovo je gotovo nemoguć posao. Ali, sigurno je da može da bude specijalna noć za nas", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Murinjo nikada nije izgubio četvrtfinalni duel u Ligi šampiona, sa Portom, Čelzijem i Interom, ali nikada sa svojom ekipm nije uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča u nekom evropskom takmičenju. U ekipi Čelzija neće biti suspendovanog Ramiresa, povređenih Samjuela Etoa i Džona Obija Mikela, kao i Nemanje Matića i Muhameda Salaha, koji nemaju pravo da igraju, pa bi Frenk Lampard mogao da bude u startnoj postavi.

Lampard je u prvenstvenoj pobedi protiv Stouka od 3:0, u subotu, postigao svoj 250. gol u karijeri. To je bila 77. uzastopna utakmica na Stamford Bridžu da je Čelzi neporažen pod vođstvom Murinja.

"Moramo da budemo pozitivni i da pokušamo da pobedimo. Moramo da budemo koncentrisani, ali sa ovakvim timom sigurno možemo da pobedimo sa dva gola prednosti. Trebalo bi da pronađemo ravnotežu, pošto ne smemo da mislimo o tome da 'jurimo' dva gola zaostatka", rekao je Lampard.

"Ako to budemo uradili, mogli bismo da pobedimo i sa nekoliko golova razlike", dodao je 35-godišnji fudbaler.

Eden Azar, koji je u prvoj utakmici postigao jedini gol za Čelzi iz penala, rekao je da veruje da njegova ekipa može da se plasira u polufinale. Čelzi je pre dve sezone u osmini finala uspeo da nadoknadi poraz od 1:3 protiv Napolija, pošto je na svom terenu pobedio sa 4:1, a te sezone je i osvojio Ligu šampiona.

"Pokazali smo da smo sposobni da nadoknadimo zaostatak i verujem da to možemo da ponovimo", rekao je Azar.

U ekipi Pari Sen Žermena neće biti najboljeg strelaca Zlatana Ibrahimovića, koji je u prvoj utakmici povredio tetivu kolena. On je ove sezone u 30 utakmica postigao 25 golova. Pari Sen Žermen u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Remsa od 3:0 i ima 13 bodova više od drugoplasiranog Monaka. Trener pariskog tima Loran Blan rekao je da i pored izostanka najboljeg strelaca neće menjati taktiku.

"Naša taktika i filozofija se neće menjati", rekao je on. Edinson Kavani predvodiće napad francuskog tima.

"Imamo veliku prednost i bićemo koncentrisani. Biće teško, ali ćemo uspeti, naša je odgovornost da završimo započeti posao", rekao je Kavani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online