Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.03.2010.
05:45
E. V. A

Dujković: Pižon je ponižen

"U Zvezdi konstantno nastavljaju da ponižavaju svoje legende i prave zvezdaše, živo me interesuje ko je sledeći," pita legendarni golman kluba sa "Marakane" Ratomir Dujković, sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije.

Nije iznenađen: Ratomir Dujković

Posle Petra Krivokuće, još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde javno je osudio odluku rukovodstva kluba da smeni trenera Vladimira Petrovića Pižona u trenutku kad su crveno-beli i dalje na vodećoj poziciji u Superligi Srbije.


Reč je o selektoru mlade reprezentacije Srbije, Ratomiru Dujkoviću (64), koji je, najblaže rečeno, bio zatečen smenom Vladimira Petrovića na mestu trenera Crvene zvezde, a sve posle neočekivanog poraza u Kragujevcu od milanovačkog Metalca (1:2) u subotu.


Čovek koji je deset godina, od 1964. do 1974, stajao na golu crveno-belih, smatra da je ovim potezom rukovodstvo ponizilo
još jednu legendu.


- To što su uradili u Crvenoj zvezdi je najblaže rečeno - bruka! Ali to i nije iznenađenje kad je Zvezda u pitanju. Oni konstantno nastavljaju da ponižavaju svoje legende i prave zvezdaše. Tako su prošli Stevan Stojanović, Petar Krivokuća, sada Pižon...

Živo me interesuje ko je sledeći? Pižonova smena me nije iznenadila, taj potez je odavno bio planiran i pripremljen i samo se čekao prvi kiks - rekao je Dujković za beogradski "Sport".

Dostanić: Zvaću Petrovića


Novinare je interesovalo da li se novi trener Ratko Dostanić čuo sa svojim prethodnikom Pižonom. - Verujte da nisam imao vremena, ali sigurno da ću naredne dane iskoristiti da se vidimo i da porazgovaramo - odgovorio je Dostanić i naglasio da ima poverenja u ljude koji su do sada bili u stručnom štabu Vladimira Petrovića.


Legendarni golman kaže da se iza svega krije nešto sasvim drugo.
- Od kada je došao Dostanić u klubu su čekali samo Pižonov kiks. Ti ljudi, koju su navodno smenili Petrovića, suštinski se ništa i ne pitaju na "Marakani". Konce vuku neki drugi ljudi čija imena neću ni da pominjem.

A što se samog fudbala tiče on je banalan. Forma se stiče kroz utakmice, a Pižon je imao samo jedan loš rezultat. Ovo se samo dešava u Srbiji i Zvezdi i nigde više - zaključio je Dujković.

Prvi trening: Ratko Dostanić sa igračima na pomoćnom terenu


 

Crvena zvezda u sredu dočekuje tim Smedereva, a ekipu će prvi put voditi Ratko Dostanić.

Lazetić: Ovo ima samo u Srbiji


I kapiten Nikola Lazetić je iznenađen odlukom kluba da smeni trenera Petrovića.
- Samo u Srbiji ima da se menja trener kad je prvi na tabeli. Pižon je izvukao 110 odsto iz ovog tima i niko od nas nije mogao da traži da igramo lepo. Tim od prošle sezone je bio jači, pa ništa nismo uradili - rekao je Lazetić i dodao da će Pižon biti jedini pobednik, ako Zvezda ne bude prva.


"Naravno da mu to neće biti drago jer je veliki zvezdaš, ali ako ne osvojimo titulu, on je jedini pobednik", smatra Lazetić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online