Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 05.04.2014.
18:23
mozzartsport.com A

Zvezda pobedila, Spartak tražio penal u 90. minutu!

Crveno-beli slavili na Gradskom stadionu golovima Mijailovića i Mrđe, dok je počasni pogodak za Spartak postigao Šarac - 1:2.

Nikola Mijailović
 

Proleće uveliko traje, a Zvezda igra sve bolje! Izabranici Slaviše Stojanovića savladali su Spartak na Gradskom stadionu u Subotici, zabeležili 12. uzastopni trijumf u Jelen Superligi i ponovo pobegli večitom rivalu Partizanu na četiri boda prednosti - 1:2 (0:1).


Crveno-beli su bili potpuno dominantniji rival sve do 78. minuta, kada je uspavanost odbrane gostiju kaznio Dino Šarac. Ipak, domaćin i pored velike želje nije uspeo značajnije da ugrozi pobedu Beograđana. Prvu kakvu-takvu šansu da ugroze gol rivala na utakmi imali su domaći iz slobodnog udraca u drugom minuti, ali je Torbica pogodio samo živi zid. Samo minut kasnije Savo Pavićević se ušunjao iza leđa odbrane Spartaka, uspeo da zuhvati loptu na drugoj stativi, ali je njegov pokušaj izblokiran u poslednjem trenutku. Na narednu ozbiljniju priliku se čekalo do 12 minuta. Milijaš se oprobao nakon povratne lopte Daude, ali je lopta prohujala pored gola Aleksića.


Samo minut kasnije prava bravura Lazovića po desnom boku. Brzonogi Čačanin je lagano izbacio Miloševića, ušao u sredinu, dodao do Mijailovića, ali usledio traljav udarac. Lazović je uzdahe sa tribina izmamio i u 18. minutu, kada je majstorski proturio loptu kroz noge Kovačeviću, a zatim spoljnom pokušao da matira dobro postavljenog Aleksića.


Nova majstorija crveno-belih u prvom poluvremenu nagrađena je pogotkom, ovoga puta Ninkovića u 22. minutu, koji je spoljnom izbacio Mijailovića pred gol Subotičana, a ovaj iz prve matirao nemoćnog Aleksića. Tri minuta kasnije Nosković je pripretio iz daljine, ali je lopta završila samo u korneru. Zvezda je nastavila da preti Aleksiću i u završnici prvog poluvremena. U 28. minutu se iz daljine oprobao Kovačević, dok je minut kasnije pripretio i Dauda.
Zvezda je do drugog pogotka mogla i u nadoknadi prvog poluvremena, ali su domaći nekako uspeli da se odbrane nakon karambola u petercu Branimira Aleksića.
Crveno-bele je na startu drugog poluvremena zadesio veliki peh, pošto je zbog povrede desnog kolena van terena morao Abiola Dauda. Ostaje da se vidi stepen povrede nigerijskog napadača, umesto kojeg se na terenu od 52. minuta našao Kasalica. Situacija na terenu je bila prilično mirna sve do 70. minuta, kada je u samo par sekundi Spartak ozbiljno pripretio gostima. Prvo je sudija Spasić propustio priliku da sankcioniše povlačenje Noskovića, a onda je samo pola minuta kasnije Novaković propustio idelanu priliku da kazni nesmotrenost Mijailovića i iz neposredne blizine matira Bajkovića.


Sve je bilo rešeno u 73. minutu. Milijaš je iz kornera direktno tukao u gol, Aleksić uz dosta muke sačuvao svoju mrežu, a lopta se ponovo odbila do kapitena, koji ovoga puta perfektno pronalazi Mrđu na drugoj stativi. Taličnom golgeteru Zvezde je ovo bila gotovo prva prava izgledna prilika na utakmici, ali ga to nije sputalo da i 14. put zatrese mrežu u Jelen Superligi.


Odbrana gostujućeg tima je poklekla u 78. minutu. Uspavanu reakciju zadnje linije crveno-belih iskoristio je Novaković, koji je sustigao loptu na gol-aut liniji i stavio je na tacnu Šarcu, kojem je preostalo samo da je zakuca u mrežu. Velika želja Subotičana da dođu do velikog boda nije nagrađena u poslednjim trenucima meča. Poslednje uzbućenje viđeno je u 89. minutu, kada je Mijailović pred Bajkovićevim golom srušio Novakovića sa leđa, domaćini su tražili penal, ali sudija Spasić nije ništa svirao...

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)
/Šarac 78 - Mijailović 22, Mrđa 73/
SPARTAK: Aleksić – Farkaš, Antonić, Radović, Milošević – Kovačević – Mrkela (od 65. Trivunović), Šarac, Džugurdić (od 54. Džugudrić), Torbica – Nosković (od 77. Ilić).
CRVENA ZVEZDA: Bajković - Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović - Kovačević – Lazović (od 85. Petković), Milijaš, Ninković - Dauda (od 52. Kasalica), Mrđa (od 79. Gogić).

POVEZANE VESTI

Subota 05.04.2014. 18:40
KO sme da svira penal protiv ZVEZDE ? ČIK .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online