Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.03.2014.
17:00
P. Živković - Vesti A

Nemci nam se provukli: "Orlići" bez Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija Srbije povela golom Ivana Šaponjića, ali su u drugom poluvremenu gosti izjednačili što im je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i vizu za EP na Malti.

Jedan gol nedovoljan: Ivan Šaponjić je imao šansu da odvede Srbiju na EP

Snaga je pobedila tehniku! Nemačka upornost i disciplina u igri bili su jači od srpskog talenta. Mladi reprezentativci Nemačke osvojili su bod koji ih je odveo na završnicu EP na Malti (9. - 21. maj).

Grupa 5
Prvo kolo: Srbija - Republika Irska 2:1, Nemačka - Gruzija 4:0, Srbija - Gruzija 2:0, Nemačka - R. Irska 3:0, Srbija - Nemačka 1:1, R. Irska - Gruzija 2:2.
1. Nemačka 3 2 1 0 8:1 7
2. Srbija 3 2 1 0 5:2 7
3. R. Irska 3 0 1 2 3:7 1
4. Gruzija 3 0 1 2 2:9 1

A Srbija je u prvih 45 minuta imala sve. Posle odlične akcije Luke Jovića, izabranici selektora Branislava Nikolića poveli su sjajnim golom Ivana Šaponjića. Samo deset minuta kasnije Srbija je preko istog igrača mogla da postigne i drugi gol i verovatno osigura trijumf. Međutim, mladi napadač Partizana bio je sebičan i umesto da asistira Joviću loptu je poslao pored leve stative.

U tim trenucima kao da se raspala igra našeg tima. Svesno ili nesvesno momci u crvenim dresovima uvukli su se u krilo sjajnom golmanu Milinkoviću-Saviću, koji je nadu Srbije za plasman u završnici EP uspešno čuvao sve do 65. minuta. Teško je i nabrojati sve situacije u kojima je naš golman izlazio kao pobednik u duelima sa nemačkim napadačima. Presudnu ulogu na ishod meča imao je ulazak nemačkog napadača turskog porekla Ajdogana. On je svoju prvu šansu pretvorio u pogodak koji je Nemcima doneo željeni rezultat, jer su zahvaljujući gol-razlici na kraju uspešniji od Srbije.


Do kraja utakmice srpski fudbaleri su pokušali da stignu do pobedonosnog gola, a vredan pažnje bio je pokušaj Nemanje Glavčića u poslednjem minutu kad je šutirao tik pored desne stative.

 

SRBIJA - NEMAČKA 1:1
SRBIJA: Milinković-Savić, Mijailović, Zlatković, Stojanović, Šarenac, Zličić (Rangelov), Špoljarić (Karišić -, Tufegdžić -), Glavčić, Mitrović, Jović, Šaponjić.
NEMAČKA: Kenigsman, Beker, Klasen, Pic, Gimber, Bektić, Besuškov (Boeder), Frati, Henriks, Oks (Fiore), Porat (Ajdogan).
STRELCI: Ivan Šaponjić u 13. minutu za Srbiju, Oguzan Ajdogan u 62. za Nemačku. STADION: "Karađorđe" u Novom Sadu. GLEDALACA: 3.000. SUDIJA: Zbijek Proške (Češka).
IGRAČ UTAKMICE: Ozugan Ajdogan (Nemačka).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online