Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.03.2014.
13:31
partizan.rs A

FK Partizan: Naručene sudijske greške, žele da skroje tabelu!

Upravni odbor Partizana je u utorak održao redovnu sednicu na kojoj je razmatrao rezultate i igru u prvih pet kola prolećnog dela sezone, kao i uslove i atmosferu u kojoj se odvija takmičenje u prvenstvu Srbije.

 

Crno-beli su na svom sajtu objavili saopštenje koje Vam prenosimo u celosti:

"Upravni odbor je, na osnovu analize nepobitnih činjenica, bio primoran da utvrdi da rad organa FSS u prethodnih mesec dana, a pre svega Sudijske komisije, predstavlja nezabeležen primer neobjektivnosti, pristrasnosti, klubaštva i očevidnog kršenja fudbalskih propisa i pravila fudbalske igre.
Ako se na svega pet odigranih utakmica drastične greške na štetu FK Partizan dešavaju u nizu - nepriznat regularan pogodak u 16. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 17. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 20. kolu, bezrazložno i protivno pravilima dodeljena javna opomena igraču Trajkoviću u istom kolu - jasno je i očigledno da se ne radi o slučajnosti, već o "naručenim“ greškama koje su produkt unapred utvrđenog plana i scenarija, a sa ciljem da se neregularnim sredstvima utiče na poredak na tabeli.


O postojanju takvog plana i scenarija svedoči i rad Sudijske komisije koja, kad su u pitanju greške na štetu FK Partizan, vidi ono što niko nije video, a kad su u pitanju greške u korist rivala FK Partizan, ne vidi ono što svi vide. Slepilo Sudijske komisije očigledna je posledica njene reorganizacije izvršene neposredno pred početak prolećnog dela sezone, a svrha i ciljevi te reorganizacije su sada jasni svima koji prate dešavanja u srpskom fudbalu.


Nažalost, FK Partizan nema objektivan i ravnopravan tretman ni kod drugih organa FSS, za šta je primer Disciplinska komisija, koja prilikom izricanja disciplinskih mera nema iste kriterijume za igrače FK Partizan i za igrače drugih klubova. O prisutnosti voluntarizma u radu organa FSS i Zajednice Super lige govori podatak da se izdaju dozvole i licence za organizaciju utakmica na određenom stadionu, a zatim se te dozvole i licence ne poštuju i stvara se neizvesnost gde će se prvenstvene utakmice igrati?! Takvi slučajevi nisu mogući u jednom organizovanom i uređenom profesionalnom sportskom takmičenju. Opisani trendovi su toliko očigledni da izazivaju gnev i nezadovoljstvo navijača i ljubitelja fudbala, utiču na rasplamsavanje ionako uzavrelih strasti, o čemu govore rubrike crnih hronika srpskih medija.


Zadatak organa FSS i Zajednice Super lige je da obezbede da se takmičenje sprovodi u skladu sa propisima i donetim odlukama, da svi klubovi i pojedinci u fudbalskoj organizaciji imaju ravnopravan i pravičan tretman, da se počinjene greške objektivno utvrđuju i izriču odgovarajuće sankcije. Umesto toga pojedinci iz fudbalskih organa su obukli klupske dresove i uključili se u prvenstvenu trku, naravno ne igrom na terenu, već nezakonitim, nepoštenim i pristrasnim odlukama.


FK Partizan očekuje hitnu reakciju nadležnih iz organa FSS i Zajednice Super lige kako bi se obezbedio regularan nastavak sezone i takmičenje u skladu pravilima i sportskim fer-plejom. Verujemo da u pomenutim organima većinu čine fudbalski radnici koji veruju u te principe.”

POVEZANE VESTI

Sreda 26.03.2014. 14:24
Kako govore iz iskustva. Bune se deca kad im se ne udovoljava. Tuga od kluba i igraca im...
Sreda 26.03.2014. 15:41
hahaha, sto me slatko nasmejase :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online