Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.03.2014.
20:31
mozzartsport.com A

Roma u Ligu šampiona ide sa Jovetićem?

Crnogorski as bi mogao da bude poklon navijačima Vučice vredan 20 miliona evra, a u klubu se uzdaju i u dobre odnose sa menadžerom Ramadanijem.

 

Gotovo je izvesno da ćemo Romu naredne sezone opet gledati u Ligi šampiona. Vučica je ove sezone najprijatnije iznenađenje italijanskog fudbala, a trener Rudi Garsija je u prvoj sezoni na klupi Rimljana odradio impresivan posao.


Olakšavajuća okolnost za Romu je što u ovoj sezoni nije igrala evro-kupove, ali sledeće sezone ih očekuje najteža moguća konkurencija u Evropi, pa u klubu moraju da razmišljaju o jačanju igračkog kadra koji je za italijanske uslove konkurentan, ali za Evropu bo morao da bude kvalitetniji. Narednih dana se u Rimu očekuje dolazak predsednika Džejmsa Palote iz Italije koji će zvanično najaviti planove o izgradnji novog stadiona, a Gazeta delo Sport danas otkriva i da Palotin dolazak donosi i zeleno svetlo klupskim operativcima da krenu u realizaciju transfera Stevana Jovetića iz Mančester Sitija.


Crnogorac se nije najbolje snašao u Mančester Sitiju i nije ponovio partije iz Serije A, pa bi mogao da se već sledećeg leta vrati na Apenine. Direktor Rome Valter Sabatini vidi Jovetića kao ključno pojačanje za narednu sezonu. Kupovina Jovetića je jedan od tri glavna cilja Rominog rukovodstva u narednom periodu. Ostala dva su produženje saradnje sa trenerom Garsijom i bosanskim vezistom Miralemom Pjanićem. Roma planira da novac zarađen od plasmana u Ligu šampiona i sponzorskih ugovora uloži u dovođenje Jovetića. Naravno očekuje se i finansijska injekcija predsednika Palote, a spekuliše se da bi suma od 20 miliona evra bila dovoljna da ubede Jovetića da se preseli u Rim. Problem bi mogla da bude Jovetićeva plata, pošto Crnogorac u Mančester Sitiju ima ugovor koji mu garantuje četiri miliona evra po sezoni. Tu se Romini rukovodioci uzdaju u dobre odnose sa Falijem Ramadanije, koji je menadžer crnogorskom asu i koji je pomogao i u letošnjem transferu Adema Ljajića u Večni grad.


Vrlo bitna stvar u celoj priči je i da se za dovođenje Jovetića navodno zalaže i kapiten Frančesko Toti. Nije potrebno trošiti reči koliko je Princ Rima bitan u planovima kluba i koliko se njegova reč poseduje, a Jovetić je jedan od retkih igrača u prethodnih nekoliko godina za kojeg je Toti javno rekao da bi mogao da bude njegov naslednik. Od toga veće priznanje u Romi ne postoji...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online