Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.03.2014.
20:09
mozzartsport.com A

Predsednik Spartaka nudi rešenje za FS Vojvodine

Predsednik fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Dragan Simović je rekao da su tom sportu u Vojvodini potrebne promene za koje je ponudio rešenje.

 

"Veliki je broj problema koji trenutno muče fudbal u Vojvodini. Pod jedan infrastruktura, zatim rad sa mlađim kategorijama, borba za položaj Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) unutar Fudbalskog saveza Srbije (FSS), nestajanje fudbalskih centara, dalja edukacija i poboljšanje rada sudija i trenera unutar FSV", rekao je Simović.


Predsednik Spartaka rekao je da bi FSV trebalo da radi na vraćanju autoriteta u FSS.

"Smatram da FSV nije dovoljno zastupljenu radu i organima FSS. Ovde ne mislim na broj kadrova već na njihov autoritet, težinu i snagu da izguraju nešto što će biti u našem interesu. Fudbalski Savez Vojvodine mora biti dom svih fudbalskih radnika, a ne samo podobnih", rekao je Simović.


On je dodao i da je najbolje rešenje održavanje izbora u toj organizaciji, jer je nedopustivo da se u FSV ne može kritikovati i predlagati.

"Na kraju treba postaviti prave ljude na prava mesta. Ne birati ih po poslušnosti već po sposobnosti. Jer moraće da se radi. Mnogo da se radi", rekao je Simović.


Predsednik Spartaka smatra da kadrovske promene ne garantuju rešenje problema, već da ih čeka dug put do opravka.

"Dalje predstoji detaljno sagledavanje problema i određivanje načina i pravaca njihovog rešavanja", istakao je Simović.


Kako je rekao, jedan od glavnih problema u fudbalu predstavlja infrastruktur.

"Glavni problem je infrastruktura. Kao što znamo, osim u Novom Sadu, u Vojvodini ne postoji ni jedan teren koji ima reflektore, a o terenima sa veštačkom travom da ni ne pričam. Bez infrastrukture nema ni fudbala. Rukovodstvo FSV se nije borilo za svoj Savez. Nije imalo snage ni autoriteta da kaže 'dosta' i da se izbori da se i u Vojvodini nešto uradi. Oni su samo ćutali i nemo posmatrali kako se ostali regioni
razvijaju, a za to vreme su narasli fudbalski centri u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu, Nišu, Kruševcu, Milanovcu, Čačku i drugim mestima", rekao je Simović.


Takođe, on naglašava rad sa mlađim kategorijama.

"Od ogromnog značaja je kako će i na koji način dečaci i devojčice da urade svoje prve fudbalske korake. Ovde moramo da radimo na edukaciji trenera i da organizujemo kampove za one koji rade sa mlađim kategorijama", istakao je Simović.


Prema njegovim rečima, potrebno je posvetiti pažnju školskom sportu kako bi se sve više dečaka okretalo fudbalu, a ne nekim drugim sportovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online