Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.03.2014.
23:02 >> 23:36h
mozzartsport.com A

Dva lica Srbije za trijumf u Dablinu

Pobeda naše reprezentacije na selektorskom debiju Ljubinka Drulovića posle preokreta u drugom poluvremenu. Orlovi su pokazali i dobre i loše strane, prenosi "Mocart sport".

 Nemanja Matić na utakmici protiv Republike Irske
 

U novi, svi se nadamo daleko uspešniji ciklus reprezentacija Srbije je krenula pobedom na uvek neugodnom terenu u Dablinu. Orlovi su posle preokreta u drugom poluvremenu savladali Irsku rezultatom 2:1 na selektorskom debiju Ljubinka Drulovića.


Početak i prvih 45 minuta igre nisu nagoveštavali dobar ulov Orlova na irskom ostrvu. U prvom delu igre su Irci bili bolji. U drugom minutu im je poništen regularan gol, što su nadoknadili šest minuta kasnije kada je Ivanović lošom reakcijom poklonio Dojlu loptu za stopostotnu šansu i vođstvo od 1:0. Upravo je Dojl posle pola sata igre imao još jednu zicer situaciju, ali je Vladimir Stojković sjajnom intervencijom sprečio Irce da dupliraju prednost.


Međutim, slika u drugom poluvremenu se potpuno promenila.Već na startu drugih 45 minuta su Orlovi dali gol. Odličan prodor Kolarova po levoj strani i dupli pas sa Tadićem su rezultirali autogolom Iraca, pošto je Mekarti u želji da interveniše ispred Đorđevića zatresao sopstvenu mrežu.


Ubrzo je Long imao još jednu sjajnu šansu, ali je bio neprecizan u želji da lobuje Stojkovića. Longa je kazna za novi promašaj opet stigla. U 60. minutu je lopta posle akcije Tadića i Tošića, kojoj je prethodio briljantan pas Matića, došla do Đorđevića koji je sa par metara uspeo nekako da je ugura u gol.


Do kraja je Srbija imala inicijativu. Irci nisu više mogli da ugroze gol Stojkovića, a vredi pomenuti da je posle dve godine za nacionalni tim zaigrao i Adem Ljajić, kao i da je debitovao mladi Nemanja Gudelj.


Orlovi su pokazali dva lica, za neke propuste nisu kažnjeni, ali su smogli snage za preokret na vrućem terenu, tamo gde je i jačim ekipama bilo strano da pobede. Ljubinko Drulović je prvu šansu iskoristio i za korak se približio skidanju prefiksa v.d. i stalnom poslu na selektorskoj funkciji.


Sa još par igrača koji su nedostajali, poput Subotića, Nastasića, Mitrovića, Đuričića, svi se nadamo da će nas ova talentovana reprezentacija u budućnosti obradovati još nekim dobrim igrama i ubedljivijim pobedama.

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA 1:2

(Long 8 - Mekarti 48 autogol, Đorđević 60)

 

REPUBLIKA IRSKA: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord, Megidi, Mekarti, Vilan, Hulahan, Meklin, Long.

SRBIJA: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Ivanović, Biševac, Kolarov, Fejsa, Matić, Tadić (od 80. Ljajić), Basta (od 58. Tošić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 86. S. Šćepović).

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 23:12
Dobro je, lep pocetak sa pobedom.samo jos kad bio otiso tole, eto nama boljih fudbalskih dana.
Četvrtak 06.03.2014. 00:13
Vidi se da ova reprezentacija ima dosta potencijala da jos vise napreduje, i mogu slobodno da kazem, postane fudbalska sila. Jos malo da se uigraju, prestanu sa nepotrebnim kiksevima, i mozemo daleko da doguramo. Svaka cast na ovakvom novom pocetku.
Četvrtak 06.03.2014. 08:38
Drugo poluvreme je za ČISTU DESETKU,naši momci su se prosto rečeno POIGRAVALI sa IRCIMA.SAMO ONO DRŽANJE LOPTE ISPRED ŠESNAESTERCA IRACA OKO TRI MINUTA JE DOVOLJNO DA SE VIDI DA ĆEMO IMATI NAPOKON REZULTATA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online