Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.03.2014.
14:41
Beta A

Još 100 dana do početka Mundijala, muke organizatora!

Organizatori Svetskog prvenstva obeležavaju 100 dana do početka Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu, što znači da imaju malo vremena da završe radove na stadionima i infrastrukturi u 12 gradova.

 

Timovi učesnici počinju ove nedelje pripreme prijateljskim utakmicama, a vlada Brazila pokušava da obezbedi sve što je potrebno da turnir bude spreman na vreme. Iako je Brazil imao skoro sedam godina da se pripremi, pošto je
organizaciju dobio 2007. godine, četiri stadiona se još grade, a radovi ispred mnogih objekata su još daleko od završenih.

 

FIFA je izrazila zabrinutost i zato što se ne zna da li će brojni gradovi moći da organizuju javno gledanje utakmica. Osim toga, verovatno neće biti završen ni sav posao na aerodromima. Nekoliko događaja širom Brazila obeležiće 100 dana do početka Mundijala. Neki gradovi će zgrade obasjati bojama brazilske zastave. Rad će se, međutim, nastaviti, pošto su funkcioneri priznali da nema vremena za bacanje. Brazil je obećao da će svih 12 stadiona biti spremno do kraja prošle godine, ali je samo šest završeno do tog roka. Dva mogu biti završena manje od mesec dana pre početka svetskog prvenstva, a jedan od ta dva je i onaj na kome će se odigrati prvi meč, Brazil - Hrvatska.

 

FIFA je očekivala da će Itakerao biti završen sredinom aprila, ali je generalni sekretar FIFA Žerom Valke prošle nedelje kazao da taj stadion neće biti gotov pre 15. maja. Drugi stadion koji ima problema sa rokom je u gradu Kuritibi, koji je do pre nekoliko nedelja bio u opasnosti da otpadne sa spiska domaćina. Lokalni organizatori saopštili su da očekuju da će radovi biti završeni do kraja aprila, ali FIFA očekuje da to bude u maju. Postoji zabrinutost i za infrastrukturu u gradu Kuijaba, koji se nalazi u vlažnom području. Tamošnji stadion nije završen, a radovi ispred objekta deluju daleko od završetka.

"Moramo da radimo u takvim uslovima u kojima se cement još nije ni osušio, a mi već moramo da postavljamo stvari na mesto. Ne postoji kritika, samo izazov. Stadioni su stvarno prelepi. Radiće i dobićete šta ste očekivali", rekao je Valke.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 21:53
Pitajte Josipa Simunica, jeli vam moze pomoci. Kako se meni cini, on ima vremena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online