Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.03.2010.
12:10
E. V. A

Kačar: Maštam o finalu u Južnoj Africi!

"Koji su nam realni dometi ne mogu da kažem, jer na takvim takmičenjima mnogo faktora mora da se pogodi da bi se napravio uspeh", kaže Gojko Kačar.

Najveće strepnje selektora Srbije Radomira Antića i navijača "orlova" uoči Mondijala u Južnoj Africi vezane su za neigranje većeg broja reprezentativaca. 

Jedan od igrača kojih u 2010. godini skoro da nije bilo na terenu je Gojko Kačar. Razlog za odsustvo 23-godišnjeg veziste Herte jeste povreda.


"Dobio sam udarac u koleno u poslednjoj utakmici prošle godine, krajem decembra, u Ligi Evrope protiv Sportinga. Uprkos tome, počeo sam pripreme sa ekipom, ali sam posle četiri-pet dana osetio bol i morao sam da pauziram", kaže Kačar.

"Lekari su mi stalno govorili da odmorim još nedelju dana... I tako iz nedelje u nedelju. Pauzirao sam dva i po meseca", rekao je Kačar.


Prvu utakmicu u 2010. odigrao je za reprezentaciju, protiv Alžira. Tada je na terenu proveo deset minuta. Isto toliko je zatim igrao i za Hertu u Hamburgu, a prošlog vikenda je ušao u 70. minutu meča protiv Nirnberga.

Mediji su spekulisali da je mladi Novosađanin u sukobu sa trenerom Fridhelmom Funkelom i da zbog toga ne igra, ali on to odlučno demantuje.

Nemci više nisu optimisti


Kačar "osluškuje" Nemce, koji će na Mondijalu biti u grupi Srbijom, Ganom i Australijom.

 

"Smatraju da su imali sreće na žrebu. Međutim, poraz u prijateljskoj utakmici od Argentine ih je ohladio. Nemaju dilemu što se tiče plasmana u osminu finala, ali Nemci su na poslednja dva svetska prvenstva stizali do polufinala i finala, pa kada pričamo o njihovom optimizmu, pričamo o osvajanju prvog mesta. Sada više nisu toliki optimisti", kaže Kačar.

"Stvarno se svašta pisalo o meni i mojoj situaciji. Pisalo se da sam tražio garancije da ću biti među najboljih 11. Pa kako to da tražim kad nisam spreman da igram? Razgovarao sam i sa trenerom i sa direktorom, rekli su mi da sam potreban ekipi. Želim da igram, što više i što bolje, ali nisam mogao preko bola", rekao je Kačar.


Herta je u prošloj sezoni bila u trci za "salatarom" do pred kraj. Posustala je u finišu. A ove sezone je već viđena u Drugoj Bundesligi. Posle 26 kola ima samo 15 bodova, pet manje od Frajburga i osam od Hanovera, plasiranog na 16. mestu, koje vodi u baraž za opstanak.  

"Ima više faktora koji su na to uticali. Stvarno nas je zadesilo mnogo pehova sa povredama važnih igrača. Takođe, nemamo isti tim kao prošle sezone. Herta je morala da pusti Pantelića, Šimunića i Voronjina. U poslednjoj utakmici u prvom timu bila su samo trojica igrača iz prošle sezone. A na sve to, mnogo snage i energije smo potrošili na Ligu Evrope. Izgubili smo svežinu".


Navijači Herte iskalili su bes na klupama za rezervne igrače posle poslednjeg poraza. U Berlinu, na domaćem terenu, savladao ih je Nirnberg, golom u 91. minutu. Stotinak pristalica Herte sišlo je na teren, a pošto nisu mogli da dođu do igrača, štanglama su razorili klupe.

Kačar je na ceni

 

Prema pisanjima evropskih medija želeli su ga mnogi veliki klubovi, spremni da plate visoko obeštećenje.

 

"I tu su novinari preterivali. Međutim, ne razmišljam o odlasku. Apsolutno sam skoncentrisan na pokušaj da Hertu zadržimo u Bundesligi, odnosno da što pre dostignem potreban nivo fizičke pripremljenosti. A da li ću na leto otići iz Berlina, zavisi od toga da li će me klub pustiti, da li će uopšte biti dobre ponude, da li ću ja biti zadovoljan".

"Nisam video šta se desilo, jer sam već otišao u svlačionicu. Gledao sam posle snimke i slike u novinama. Nije lepo to videti, naročito kad znaš da su to tvoji navijači. Jasno mi je zašto su isfrustrirani, nisu zaslužili da budemo poslednji".

Uprkos svemu, Kačar se ne boji "bliskog susreta" sa navijačima.

"Ne plašim se. Nikada nisam imao nijedan problem. Uvek su me tapšali po ramenu, tražili autograme ili da se slikamo".

Iako je posvećen treninzima i mislima o Herti, ne može a da ne razmišlja o Mondijalu.

"Ne mogu da kažem da ne razmišljam o Svetskom prvenstvu. Ipak će to biti najznačajniji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri".


Maštanja pred odlazak u Južnu Afriku su jedno, a realnost drugo...


"Maštam o finalu, a koji su nam realni dometi, ne mogu da kažem, jer na takvim takmičenjima mnogo faktora mora da se pogodi da bi se napravio uspeh - u kakvoj će formi biti igrači, da li će nam se osmehnuti i uvek neophodna sreća... Samo sam u jedno ubeđen - ko god da ode u Južnu Afriku i ko god da dobije priliku da igra, daće sve za grb koji nosi na dresu", zaključuje reprezentativac Gojko Kačar.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online