Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 22.02.2014.
20:36 >> 00:34h
Vesti A

Super liga: Javor pao na "Marakani", Zvezda na čelu tabele

Fudbaleri aktuelnog vicešampiona Srbije su iskoristili remi "večitog rivala" u Novom Pazaru (0:0) i preskočili ga na tabeli trijumfom nad Javorom, kojem su, ujedno, vratili dugove za ubedljiv poraz (2:4) od letos, na početku sezone.

 Radost Nejca Pečnika i Dragana Mrđe
 

Pre početka susreta na "Marakani" je minutom ćutanja odata pošta nedavno preminulom generalnom sekretaru Javora Zoranu Ristiću.
 

Crveno-beli su u prvu ovogodišnju takmičarsku utakmicu ušli sa drastično promenjenom odbranom, u kojoj su nova imena štoperi Savo Pavićević i Dejan Kelhar, kao i Ljubo Nenadić, koji je posle 627 dana od potpisa ugovora dočekao da debituje u prvom timu na jednom zvaničnom duelu. I, upravo je Nenadić bio asistent kod prvog gola, koji je doneo mir u redove Crvene zvezde, kada je loptu u mrežu glavom poslao Dauda.

Takođe, u redovima domaćina su, posle dužih pauza zbog povreda, ponovo bili Aleksandar Kovačević i Darko Lazović, koji je bio nezaustavljiv po desnoj strani terena. Tako je već u devetom minutu centrirao, a kapiten Milijaš je glavom poslao loptu od zemlje preko gola. Usledilo je nekoliko pokušaja na obe strane pre pogotka Daude, a u 45. minutu, kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, ponovo je Lazović prošao po desnoj strani i napravio problem odbrani Javora. Njegov prezimenjak na golu Javora je kratko odbio do Pečnika, koji je smestio u mrežu.

Do 67. minuta je izgledalo kao da je pobednik već rešen, iako su Ivanjičani imali inicijativu od početka drugog poluvremena, ali je jedna greška odbrane Crvene zvezde vratila neizvesnost. Centrirao je Milošković sa desne strane, a nekadašnji omladinac crveno-belih Zlatković se ušunjao iza Petkovića ispred peterca i skrenuo loptu u gol Bajkovića. Dva minuta kasnije su gosti mogli i do izjednačenja, ali Vidić i Veselinović nisu iskoristili paniku u redovima domaćina, čemu je prethodila izgubljena lopta Kovačevića na sredini terena. Tačnije, prvo je odbranio Bajković, a potom je Pavićević zaustavio loptu isred gol linije i tako sprečio pogodak.

CRVENA ZVEZDA - JAVOR 2:1

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš (od 72. Gogić), Lazović (od 85. Savićević), Pečnik, Mrđa, Dauda (od 72. Kasalica).
JAVOR: Lazović, Đorđević, Milović, Šofranac, Gojačanin (od 80. Josović), Docić, Đokić (od 46. Vidić), Veselinović, Ivelja (od 46. Zlatković), Milošković, Dražić.
 

STRELCI: Dauda u 2. i Pečnik u 45. minutu za Crvenu zvezdu, a Zlatković u 67. minutu za Javor. STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 23.420. SUDIJA: Dejan Santrač (Pavliš).

Super liga

Rezultati i parovi 16. kola

 

Subota

Novi Pazar - Partizan 0:0

Voždovac - OFK Beograd 1:0 (1:0)
(Obradović 8)

Donji Srem - Vojvodina 1:1 (1:0)
(Damnjanović 14 penal - Stojanović 71)

Čukarički - Rad 2:0 (1:0)
(Todorović 31, Mirosavljević 90+4)

Napredak - Jagodina 2:1 (0:1)
(Bajić 45, N’Diaje 75 - Živanović 32)

Crvena zvezda - Javor 2:1 (2:0)
(Dauda 32, Pečnik 45 - Zlatković 67)

Spartak - Sloboda odloženo

 

Nedelja
13.00 Radnički 1923 - Radnički Niš

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 22:50
- Зато што смо увек волели више свој клуб, него што смо мрзели туђи.♡♡♡♡♡♡ - Зато што љубав према клубу не престаје. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што смо СРБИ! ♡♡♡♡♡♡ - Зато што смо били прваци Европе. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што смо били прваци света. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што имамо најбоље и најверније навијаче на свету. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што наши навијачи праве најбоље кореографије. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што имамо Маракану. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што наш стадион чува храм Св. Саве. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што су њене боје најлепше на свету. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што је њен грб најлепши на свету. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што најбољи светски тенисер навија за Звезду. ♡♡♡♡♡♡ - Зато што смо победили партизан у 100. вечитом дербију
Nedelja 23.02.2014. 10:49
Kad bi Gospod Bog rekao nesto protiv NJE...ovi jadnici bi se i NJEGA odrekli...ima jedan narod koji opstaje na mrznji prema drugom narodu...postoje navijaci koji su isti kao oni...zadojeni crvenom bojom komunizma mogu sve....oni se nicega ne stide...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online