Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.02.2014.
22:49
Vesti A

Liga šampiona: Bajern kao Barsa, Arsenal kao Siti

Ono što smo sinoć videli u Mančesteru, slično se ponovilo večeras u Londonu. Pobedio i Atletiko u Milanu i zaokružio četvorostruki trijumf gostiju u prvim mečevima osmine finala - i to bez primljenog gola!

Najavio trijumf Bavaraca u Londonu: Havi Martinez i dante čestutaju strelcu vodećeg gola Toniju Krosu

Nije u pitanju nikakav filmski rimejk, već osmina finala Lige šampiona, ali još jedan engleski klub doživeo je poraz 2:0 na svom terenu od favorita i ponovo je sve krenulo naopako kad je jedan domaći igrač dobio crveni karton i opet su gosti drugi gol postigli u samom finišu utakmice. Sinoć Mančester Siti - Barselona, večeras Arsenal - Bajern 0:2!

A sve je po Arsenal moglo da bude mnogo lepše i bolje da je u 8. minutu Mesut Ozil bio precizan sa 11 metara. Umesto da dovede "tobdžije" u vođstvo, mlako je izveo najstrožu kaznu i dozvolio kolegi iz reprezentacije Nemačke i nekadašnjem saigraču i školskom drugu Manuelu Nojeru (zajedno su igrali za Šalke i išli u školu u Gelzenkirhenu) da odbrani jedanesterac.

Pola sata kasnije sve se okrenulo protiv Arsenala: golman Vojček Šćešnji je oborio u svom šesnaestercu Arjena Robena, a italijanski sudija Nikola Ricoli je pored crvenog kartona poljskom čuvaru mreže ponovo pokazao na belu tačku. Na gol je stao Lukaš Fabijanski, a David Alaba pogodio samo stativu.

"Tobdžije" su tada imale sreće, ali su Bavarci u drugom poluvremenu potpuno dominirali sa igračem više i lako stigli do pobede. Prvi gol u 54. minutu postigao je na efektan način Toni Kros, da bi konačan rezultat postavio Tomas Miler, koji je u igru ušao umesto Marija Mandžukića.

Mogli su Bavarci da slave i ubedljiviju pobedu, propustili su još nekoliko dobrih prilika, Toni Kros je pogodio i stativu, ali i ovako imaju veliku prednost i lepu šansu da za dve nedelje u Minhenu overe plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Treba podsetiti da su Bavarci prošle sezone u istoj ovoj fazi takmičenja izbacili Arsenal. Tada su u Londonu pobedili sa 3:1, a u revanšu u Minhenu izgubili sa 2:0, što im je bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale. Kasnije su preko Juventusa, Barselone i Borusije iz Dortmunda stigli do titule prvaka Evrope.

Videćemo kako će biti ove sezone, tek novi meč između Bajerna i Arsenala zakazan je za 11. mart u Minhenu.
 

 

Gol odluke: Dijego Košta matira golmana Abijatija

 

Dijego Košta doneo trijumf Atletiku u Milanu
Fudbaleri Atletika zaokružili su perfektan učinak gostujućih timova u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.
"Jorgandžije" su na San Siru u Milanu pobedili domaćina sa 1:0 golom svog najboljeg igrača Brazilca Dijega Košte u 83. minutu.

 


Tako su sve četiri ekipe, koje su gostovale u utorak i sredu, ostvarile pobede a da nisu primile ni gol:
Mančester Siti - Barselona 0:2
Bajer Leverkuzen - PSŽ 0:4
Arsenal - Bajern 0:2
Milan - Atletiko Madrid 0:1

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online