Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.02.2014.
16:20
mozzartsport.com A

Uspešna generalna proba Crvene zvezde

Crvena zvezda je pred početak prolećnog dela sezone savladala Smederevo rezultatom 4:1 i pokazala veliki potencijal u napadu, ali i povremenu nesigurnost u poslednjoj liniji, prenosi "Mocart sport".

 Nejc Pečnik i Dragan Mrđa
 

Crvena zvezda je u generalci pred početak drugog dela sezone savladala drugoligaša Smederevo sa 4:1. Zvezda je dominirala protiv Smederevaca, stvorila bar deset dobrih prilika za gol i mogla i ubedljivije da slavi, ali je napadačima, pre svih Abioli Daudi, nedostajalo koncentracije. Zvezda je izašla u sastavu: Bajković - Petković, Krneta, Kelhar, Nenadić - Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković - Mrđa, Dauda.


U timu nije bilo Nikole Mijailovića koji neće moći da igra protiv Javora zbog kartona. Novajlija Kelhar je odmah gurnut u vatru, a Stojanović se odlučio da ipak ne igra sa jednim, nego sa dva napadača. Nije bilo ni Sava Pavićevića, dok je Darko Lazović počeo meč sa klupe. Baš kao i mladi Predrag Rajković koji će u prolećnom delu šampionata biti prva alternativa Bobanu Bajkoviću, umesto Vesića koji je jesenas bio drugi izbor.


Zvezda je povela u petom minutu. Novajlija Kelhar je uputio dugu loptu, a Mrđa savršeno primio loptu grudim i poluvolejom pogodio suprotan ugao gola Smedereva. U 22. minutu Zvezda je duplirala prednost. Marko Petković je sa desne strane vratio prizemnu loptu negde kod penaltika, Dauda odložio do Milijaša, a kapiten iz prve majstorski pogodio same rašlje gola Petra Glintića.


Prvi razlog za brigu trenera Stojanovića se pojavio u 37. minutu kada je Miloš Ninković je zatražio izmenu zbog povrede. Drugi razlog za brigu Zvezdinog trenera je bio primljeni gol u 41. minutu. Stefan Stojanović je bio strelac za Smederevo kada je izbio sam pred Bobana Bajkovića, pošto je prethodno treći put za 45 minuta iz igre „ispao“ Ljubo Nenadić.


Zvezdi je bilo potrebno 20 minuta da posle izlaska Ninkovića pohvata konce i poveže redove. Inače, prema poslednjim informacijama, Ninković nije ozbiljnije povređen. Tada se po terenu razleteo Darko Lazović koji je pravio dar mar po desnoj strani terena, neretko izbacivao i po dvojicu čuvara i stavio Slavišu Stojanovića na slatke muke pokazavši da zaista mnogo doprinosi Zvezdinoj igri i da će za njega morati da se nađe mesto.


Iz takve slične akcije, Zvezda je došla do vođstva od 3:1. Lazović je dobio loptu na 40 metara, sjajnim pasom kroz dvojicu riavala izbacio Kasalicu pred golmana Glintića, a crnogorski reprezentativac nesebično odložio do Nejca Pečnika kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu. Konačnih 4:1 je postavio još jedan rezervista. Oporavljeni Đorđe Rakić je postigao prvi gol u dresu Zvezde. Posle nespretne reakcije odbrane Smedereva i Milunović je zavrnuo sa leve strane do Rakića koji nije propustio dobru priliku.


Pored slatkih muka zbog Lazovića, najveća briga za trenera Stojanovića je pozicija levog beka jer protiv Javora neće biti suspendovanog Mijailovića. Jedina prirodna zamena Ljubo Nenadić je iskazao veliku nesigurnost u momentima kada je Smederevo kretalo u kontre. Što je možda i razumljivo s obzirom da dve godine čeka na debi u Zvezdi. Zato je u poslednjih 15 minuta utakmice kraj leve aut linije igrao Marko Petković, kojeg je na njegovom mestu desnog beka odmenio novajlija Saša Cilinšek.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online