Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.02.2014.
13:40
mozzartsport.com A

Miha ostao kralj slobodnih udaraca, održao lekciju prvotimcima Sampdorije

Srpski stručnjak se na jednom od treninga kladio sa iskusnim prvotimcima Sampdorije ko bolje izvodi slobodnjake - i dobio, prenosi "Mocart sport".

 Trener Sampdorije Siniša Mihajlović
 

Došao je u najveću italijansku luku i za samo par meseci uveo Sampdoriju u luku spasa. Siniša Mihajlović je preporodio slavni klub iz Đenove i od grčevite borbe za opstanak, plasirao ga u sredinu tabele, daleko iznad linije ispadanja.


Italijani ne štede pohvale za Mihin rad, a igrači Sampdorije su više puta isticali da je Srbin preporodio ekipu. Možda i zato što kod Mihajlovića nema popusta i što se svaki detalj plaća. Neki se plaćaju i bukvalno. Zanimljiva scena se odigrala na jednom treningu po dolasku Mihajlovića u Sampdoriju.


Najiskusniji prvotimci Anđelo Palombo i Enco Mareska su rizikovali i izazvali Mistera na takmičenje u izvođenju slobodnih udaraca. Jedan od najboljih šutera svih vremena je rado prihvatio izazov, svestan da ga levica i dalje „dobro sluša“. Ali, igrici je dao dodatnu dimenziju i bacio rukavicu u lice svojim fudbalerima zahtevom da onaj ko izgubi plati 50 evra, odnosno da pobednik dobije 100 evra. Mareska i Palombo su prihvatili i takmičenje je krenulo.


Na golu je stajao mladi Vinćenco Fioriljo, a postavljen je i improvizovani živi zid. Prvi je šutirao Mareska - i pogodio. Potom je na red došao Palombo. I on je bio precizan. Pritisak je bio na Mihajloviću. Ako izgubi, dođe igračima po 50 evra. Ali, sevnula je levica, Fioriljo se nije ni pomerio.


Ušlo se u drugu seriju. Mareska je šutirao preko gola. Palombo takođe. Sada je Mihajlović imao meč loptu. Skinuo je jaknu, bacio štopericu na teren i posle karakterističnog zaleta poslao bombu u mrežu nemoćnog Fiorilja koji paradom samo ulepšao gol.


„Sada im reci da mi donesu moj novac“, rekao je Mihajlović Fiorilju, dok je Mareska „prozivao“ mladog golmana da „ne može ništa da odbrani“.

Srbin sa dinamitom u levici je najbolji izvođač slobodnjaka svih vremena u Seriji A. Dao je ukupno 28 golova.


U poslednje vreme se nadvila opasnost da ga prestigne Andrea Pirlo, koji je dao četiri manje. Mihajlović je iskreno priznao da ne bi voleo da ga Pirlo prestigne.

„Sportski je da se nadam da neće srušiti moj rekord. Dobar je izvođač slobodnjaka, ali ako bi se meni računali oni postignuti u Jugoslaviji, Pirlu bi bio potreban još jedan život da me prestigne“, rekao je Mihajlović pre par nedelja uoči susreta sa Juventusom.


Na pitanje da li je spreman da se sa Pirlom takmiči u izvođenju slobodnih udaraca, rekao je:
„Rado bih prihvatio taj izazov. Svako po deset pokušaja. Ko postigne više, on je pobednik. Kao revolveraši na divljem zapadu. Njemu prepuštam da izabere loptu i golmana.“


Mihajlović je u istoriju Serije A ušao i kao jedini čovek koji je na jednoj utakmici dao tri gola iz slobodnih udaraca. Bilo je to u dresu Lacija u sezoni 1998/99. Baš protiv Sampdorije iz koje stigao u Rim par meseci ranije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online