Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.02.2014.
13:36
Vesti, Mozzart Sport A

Sudija mu nije oprostio: Đorđević kao Kantona

Srpski napadač priznao da je kriv što ga je arbitar isključio i zamolio navijače i klub da mu oproste nepromišljeni potez.

Gol i crveni karton: Filip Đorđević

Filip Đorđević je uvek u centru pažnje u Nantu. Kapiten je, najbolji strelac "kanarinaca" i ljubimac navijača na stadionu Božuar. Na žalost, ovog puta nije dospeo na naslovnice po dobrom, iako je posle dužeg vremena (956 minuta golgeterskog posta) postigao gol u Ligi 1.


Umesto olakšanja, doživeo je novi stres. Nant je u nedelju u mini derbiju dočekao Olimpik iz Liona i do 84. minuta gubio sa 2:0. Tada je Đorđević odlično reagovao u šesnaestercu gostiju i efektnim pogotkom vratio nadu svom timu da može bar do remija. Međutim, neposredno posle gola, Đorđević je dobio crveni karton, ali u prvi mah nikome na stadionu nije bilo jasno šta je uradio.


Najpre je proslavljajući gol dobio žuti karton, a posle samo nekoliko trenutaka sudija Nikola Renvil pokazao mu je direktan crveni katon?! Ispostavilo se da je Đorđević uhvatio loptu rukom i zamahnuo u pravcu sudije kao da će ga pogoditi. Arbitar je to protumačio kao nesportski potez i pokazao mu put u svlačionicu.
Đorđević je posle meča priznao grešku i javno se izvinio klubu i njegovim navijačima.

Odlazi iz Francuske
Videćemo kako će sad proći Đorđević. On je za razliku od Kantone shvatio da je pogrešio, ali bi i on na leto vrlo lako mogao da napusti Francusku. Tada mu ističe ugovor sa Nantom, a odavno se priča da je već sve dogovorio sa rimskim Lacijom. Mada su interesovanje pokazali i Englezi, Grci, Španci...

- Izvinjavam se. Nisam smeo da napravim onakav gest. Zasluženo sam isključen i nemam razloga da krivim sudiju. Nisam bio nervozan, već sam imao ogromnu želju da postignem još jedan gol i da pobedimo. Izvinjavam se saigračima, klubu i navijačima. Nisam se poneo profesionalno i žao mi je zbog toga - rekao je Đorđević.


Nešto slično je u Francuskoj uradio Erik Kantona pre 23 godine. Zamahnuo je u pravcu sudije i tada je kažnjen sa četiri meča suspenzije. Na odluku disciplinske komisije je reagovao rečima "da su ljudi koji su ga kaznili idioti" i zaradio suspenziju od dva i po meseca zbog čega je napustio Francusku i prešao u Lids, kasnije u Mančester Junajted i napravio sjajnu karijeru u Engleskoj...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online