Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.01.2014.
12:03
BETA A

Manćini: Ja sam izgradio sadašnji tim Sitija!

Bivši trener Mančester sitija Roberto ManĆini izjavio je danas da je on izgradio sadašnji tim tog fudbalskog kluba i da je zaslužan za ovosezonske uspehe.

Ponosan na Siti: Roberto Manćini
 

Manćini, koji je sada trener turskog Galatasaraja, prošlog je leta napustio Siti, s kojim je 2010. godine osvojio FA kup, a godinu dana kasnije titulu u Premijer ligi.

Njega je na klupi zamenio Manuel Pelegrini, koji je uneo napadački stil igre. Ekipa je ove sezone postigla 106 golova u svim takmičenjima. Manćini je rekao da su igrači koje je on od 2009. godine dovodio u klub, zaslužni za rezultate.

"Srećan sam što je Mančester siti jedan od najboljih timova u Engleskoj, pošto sam ja izgradio taj tim. Fudbaleri koji postižu golove, oni su koje sam ja doveo - Serhio Agero, Edin Džeko, Jaja Ture, David Silva i Samir Nasri", rekao je Manćini, preneo je Bi-Bi-Si.

Po odlasku Manćinija, Siti je doveo Fernandinja i Alvara Negreda, koji su postigli 23 golova u prvoj sezoni. Pelegrini je rekao da je cilj ekipe da ove sezone osvoji četiri
trofeja - Premijer ligu, Ligu šampiona, FA kup i Liga kup. Čileanac je odveo Siti u nokaut fazu Lige šampiona, što Manćini u dva navrata nije uspeo.

Italijanski trener rekao je da nije ljut na Siti zbog otkaza. On je otpušten, jer se nije slagao s pojedinim igračima, ali i zbog poraza u finalu FA kupa od Vigana i gubitka titule u Premijer ligi.

"Kada radite znate da biste mogli da imate problema sa igračima. To je normalno, jer trener želi da fudbaleri rade naporno i da igraju dobro, a igrači bi to trebalo da shvate. Možda je bolje kada promenite trenera, jer tako promenite i način rada", rekao je Manćini.

"Mislim da Pelegrini radi dobar posao, ali ono što se sada događa u Mančester sitiju, mi smo radili pre tri godine. Zadovoljan sam urađenim poslom u Mančesteru, volim Siti i navijače i to je bilo fantastično iskustvo", dodao je.

Manćini je rekao da Siti nije odbranio titulu jer je gradski rival Junated doveo Robina van Persija iz Arsenala.

"Posle četiri ili pet godina, trener možda mora da promeni tim. Ja sam uradio svoj posao, napravio fantastičan tim, igrali smo fantastičan fudbal, a nismo osvojili titulu, jer je Junajted kupio Van Persija. On je doneo razliku, a da nije, mislim da bismo promenili istoriju Mančestera u poslednje tri godine", rekao je Manćini.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online