Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.12.2013.
10:47
BETA A

Nikolić: Potrebna su nam dva napadača!

Novi trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da su crno-belima potrebna dva napadača i da u njegovom bivšem klubu, Vojvodini, ima igrača koji mogu biti "zanimljivi" šampionu Srbije.

Zna šta treba Partizanu: Marko Nikolić
 

"Znam kakva su očekivanja, najviša moguća kao i uvek. Spreman sam sa svojim saradnicima i igračima da ta očekivanja ispunimo. Da li će to biti jednostavno? Pa, neće. Nikad nije jednostavno, ali to je čar ovog posla i učinićemo sve da ispunimo očekivanja", počeo je priču novi trener Partizana.

Partizan je juče u Sportskom centru Teleoptik organizovao tradicionali novogodišnji koktel na kojem je proslavljeno osvajanje jesenje titule i najavljen "napad" na sedmu uzastopnu titulu. Sa tim željama uprave kluba, slažio se i novi trener crno-belih i u razgovoru s novinarima istakao da se u njegovom životu ništa nije promenilo od ponedeljka kada ga je Upravni odbor postavio za novog šefa stručnog štaba.

"Dolazim iz jednog velikog kluba za srpske prilike, Vojvodine, gde sam imao prilike da osetim veličinu kluba u gradu koji živi za taj klub. Naravno da je Partizan dimenzija više ili dve više, ali to je deo ovog posla... Jedva čekam taj 13. januar i prvi radni dan sa igračima", kazao je Nikolić.

On je ponovio, kao i na promociji, da je potrebno stvoriti preduslove ako Partizan želi da ostvari svoje ambicije, odnosno da odbrani titulu. Nikolić je svoje ideje i želje već predstavio sportskom direktoru Albertu Nađu i upravi kluba.

"Prelazni rok nikad nije jednostavan kao što ljudi zamišljaju... Imam neke želje. Sportski direktor i ja smo se preklopili u 90 odsto slučajeva kada je prelazni rok u pitanju. Predočili smo to ljudima koji treba da izvrše realizaciju tih želja", rekao je Nikolić.

Fudbaler Vojvodine Branislav Trajković nedavno je izjavio da bi voleo da opet radi s Nikolićem.

"Drago mi je da igrači sa kojima sam sarađivao žele ponovo rade sa mnom. To mi imponuje i to je znak da smo imali dobar odnos. Ima više igrača koji su radili sa mnom u Radu, Vojvodini i reprezentaciji koji bi mogli biti zanimljivi za Partizan u ovom prelaznom roku. Nije Trajković jedini u toj grupi igrača", kazao je on.

Još tokom letnjeg prelaznog roka bilo je reči da će Miroslav Vulićević, kapiten novosadskog kluba, preći u Beograd. To se nije dogodilo, a na novinarsko pitanje da li je sada idealan trenutak da se taj transfer realizuje, Nikolić je rekao:

"Slažem se da je idealan trenutak da dođe u Partizan".

Upitan koliko je napadača potrebno Partizanu, odgovorio je da su crno-belima potrebna najmanje dva dobra klasična napadača.

"Ima i u Vojvodini interesantnih napadača za Partizan", dodao je Nikolić.

Nekadašnji trener Rada i Vojvodine je kazao da pred Partizanom nije samo pitanje dolaska pojačanja, već i odlaska pojedinih igrača.

"Neki igrači treba da napuste klub, nama ne treba toliko igrača za prolećni deo prvenstva, s obzirom da imamo samo jedno takmičenje. Neki igrači ulaze u završetak svojih ugovora, pa, po sili tih ugovora, logično je da nas napuštaju. Za neke bih jako voleo da da produže ugovor sa klubom. Da budem otvoren do kraja, ima i onih koji i ne treba da budu sa nama i dalje", naveo je Nikolić.

On je dodao da dobar tim nije skup dobrih pojedinaca i da Partizanu treba izbalansiran tim, jak u svim linijama.

"Moramo da imamo podjednako jaku odbranu kao i napad, imamo sigurnost na golu, jedan broj levonogih igrača, igrača koji igraju desnom nogom, brzinu, snagu, kvalitet u prekidima igre...", rekao je Nikolić.

"Moramo imati 'gladne' momke. Partizanu je potrebno u ovom trenutku, možda kao nikada do sada, 'glad' za trofejima. Ne smemo biti siti, ne smemo biti zadovoljni, a pogotovo ne samo zadovoljni. Moramo biti "gladni" uspeha, titula i takvi nam momci trebaju", dodao je trener Partizana.

Kada je reč o stručnom štabu, Nikolić je rekao da će sa njim u Partizan doći Radoš Smiljanić, Bojan Ljotijević i Zoran Masarić, a da će na klupi Partizana ostati Zvonko Varga, Radiša Ilić, Ljubiša Ranković, kao i ceo medicinski tim.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 11:02
FOLIRANT . Slavili su PRVO MESTO U POLUSEZONI BEZ VUKA RAŠOVIĆA koji je NAJZASLUŽNIJI ZA TO . Nikolić je pojačao "stručni štab" i namazao g.vnima sve trenere u PARTIZANU . Traži DVA NAPADAČA koja će se njemu dovesti da bi MOŽDA osvio titulu a VUKU SU PRODALI LAZARA I MITROVIĆA I BEZ NJIH JE PRVI U POLUSEZONI . SVAKA ČAST VUKU .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online