Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 08.12.2013.
13:30
BETA A

Džajić: Dogodine u Ligi šampiona!

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da može biti zadovoljan bodom zaostatka za Partizanom u jesenjem delu prvenstva, ali da je cilj crveno-belih titula i plasman u Ligu šampiona.

Dragan Džajić

"Možemo biti zadovoljni jer smo sve radili u letu. Ovim plasmanom i bodom zaostatka možemo biti zadovoljni. Naravno, Crvena zvezda neće nikada biti zadovljna ako je Partizan ispred nje, ali u ovom trenutku sa bodom razlike i velikim izgledima da na proleće igramo važnu ulogu, moramo biti zadovoljni", rekao je Džajić novinarima na stadionu Zvezde na koktelu povodom obeležavanja 22. godišnjice od pobede nad ekipom Kolo-kolo, u finalu svetskog klupskog prvenstva.

Jesenji deo šampionata završen je juče, Zvezda je druga na tabeli sa 32 boda, bodom manje od Partizana.

Džajić je rekao da je Zvezdino osvajanje titule evropskog i svetskog šampiona najveći uspeh srpskog fudbala.

"Naravno da se uvek rado sećam tog dana i dobro je što Zvezda to obeležava. To je najveći uspeh srpskog fudbala sa željom da Zvezda u neko dogledno vreme pokuša da ponovi taj podvig. Nije mala stvar osvojiti tutulu prvaka sveta u tako jakoj konkurenciji u kojoj je Zvezda bila", rekao je on.

"Činjenica je da je mnogo toga promenjeno u društvu i srpskom fudbalu. Zvezda mora naći put da dođe do toga da igra u Evropi. To je prevashodni cilj i to nije neostvarivo. Možda ćemo već sledeće godine igrati u Ligi šampiona, to je želja svih u klubu. Moramo da napravimo dobar tim, dominantan u našem fudbalu, a onda iz godine u godinu da pokušamo da što više napredujemo u Evropi", rekao je Džajić.

Džajić je istakao da ga je iznerviralo što su pojedini igrači tražili raskid ugovora i dodao da klub neće pobeći od obaveza.

"Niko nije bio neupućen da je klub u velikim problemima, igrači takođe. Iznerviralo me je što su igrači u poslednjoj nedelji podnosili zahtev za raskid ugovora. To nije bilo potrebno, moglo je da se sačeka desetak dana. Oni imaju ta prava, ali ne volim da nas dovode u tešku situaciju, da se borimo i sa protivnikom na terenu, Vojvodinom, koja je u našim uslovima jedna od najboljih ekipa", rekao je on.

"Mogli su da sačekaju da to rešimo i zato tim igračima nema mesta u Crvenoj zvezdi. Svi koji ne žele, neka od januara dođu u klub i da nađemo zajedničko rešenje. Oni su svesni da mogu da napuste Zvezdu i odluka neće biti na nama nego na njima. Zvezda neće pobeći od obaveza iz ugovora, to će se poštovati, ali takvim igračima neće biti mesta u klubu", dodao je Džajić.

Predsednik crveno-belih rekao je da je trener Slaviša Stojanović radio pod velikim opterećenjem i da će on nastaviti da radi.

"Sve informacije o treneru i igračkom kadru dobićete narednih dana. Nepravda je kada je on u pitanju, mnogo toga mu stavljano na teret, radio je pod velikim opterećenjem, izdržao je veliki teret i breme. Ali svi koji su radili i koji će raditi susretaće se sa takvim problemom", kazao je on.

"Stojanović će nastaviti da radi, mi ćemo imati sednice UO i donosićemo odluke, ne samo kada je u pitanju trener, ima još mnogo važnih stvari koje bismo trebali da rešimo", dodao je Džajić.

On je istakao da će zvezda na prvi deo priprema ići na Kopar i "da će morati da se obave jače pripreme, da svi igrači počnu u isto vreme, kako bi ravnopravno konkurisali za titulu, što je prevashodni cilj".

"U poslednje vreme često sam razgovarao sa igračima. Pokušaćemo da ispunimo sve što smo obećali. Moraju dobro da se odmore i pripreme za nastavak sezone", rekao je Džajić i dodao da bi sednica UO trebalo da bude održana sutra ili u utorak.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.12.2013. 16:12
Zvezda u LS????hahahahah dajte sklanjajte ovu vest umirem od smeha!!!!!
Nedelja 08.12.2013. 18:46
Sta Dzaja kaze to je zakon...
Nedelja 08.12.2013. 16:36
Del Boj je neverovatan...opet GA sir Oliver namontirao....tip vec mesecima uzima SVOJE misljenje u odredjenim kruzocima....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online