Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.03.2010.
12:02
S. Nikolić A

Lane: Daću srce za Standard

"Pokazao sam još jednom da mislima nisam ni u Liverpulu ni u Južnoj Africi, nego da ću do poslednjeg dana biti uz klub iz Liježa".

Milan Jovanović srušio je atinski Panatinaikos u prvom meču osmine finala Lige UEFA. Po uzoru na košarkaše Partizana, i srpski fudbalski as u dresu Standarda iz Liježa sa nekoliko lucidnih poteza "pokorio" je PAO u grčkoj prestonici.


Meč je praktično bio rešen za samo 16 minuta, kada je belgijski šampion golovima Vitsela i Jovanovića (udarac sa ivice kaznenog prostora) vodio sa 2:0. Grci su u nastavku smanjili rezultat, ali ja na asistenciju Milana Jovanovića u 74. minutu Igor de Kamargo postavio konačnih 1:3.

Prikazana igra i rezultat sigurno donosi miran revanš Belgijancima, ali ono što najviše raduje navijače Standarda i reprezentacije Srbije je povratak na veliku scenu Milana Jovanovića. Posle zapaženog nastupa u duelu naše reprezentacije sa Alžirom, "Lane" je ponovo pokazao da je operacija kolena stvar prošlosti.

Sa premijerom o Albancima

 

Prvo obraćanje Milana Jovanovića belgijskim novinarima nakon tri nedelje donelo je jedno iznenađenje predstavnicima "sedme sile".

 

Naime srpski fudbaler je rekao da bi hteo da priča sa premijerom Belgije Ivom Leterme, koji je nedavno, kao veliki simpatizer Standarda, umesto Jovanovića primio "Zlatnu kopačku". Međutim, povod je bio sasvim drugačiji.

 

"Čuo sam da je premijer bio u Makedoniji i Srbiji kako bi savetovao Albance da ne putuju u Belgiju. Mogao bi da mu ispričam nešto na tu temu", zbunio je Jovanović brojne belgijske novinare.

"Tačno. Vraćanje samopouzdanja započelo je u pobedi nad Alžirom, a nastavljeno je trijumfom protiv Panatinaikosa. Pokazao sam još jednom da mislima nisam ni u Liverpulu ni u Južnoj Africi, nego da ću do poslednjeg dana dati srce za Standard", rekao je Milan Lane Jovanović.


Srpski internacionalac se uoči meča pomalo plašio snage grčkog šampiona, ali se zajedno sa saigračima odličnom partijom pobrinuo da uzvratni meč bude formalnost.

"Video sam Panatinaikos u meču sa Romom, gde su pokazali da su jak tim sa mnogo kvaliteta. Međutim, svi smo dali svoj maksimum, a ja sam se prvi put na terenu osećao kao pre operacije. Nadali smo se dobrom rezultatu, ali ovakvu pobedu niko nije očekivao. Međutim, ništa još nije gotovo, jer je u fudbalu sve moguće i moraćemo još dobro da se oznojimo u revanšu. Pre toga nam preostaju dva važna prvenstvena duela sa Varegemom i Gentom i mislim da sa našim potencijalom plasman u plej-of ne sme da predstavlja problem", smatra brzonogi napadač Standarda. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online