Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.11.2013.
13:53
Beta A

FSS: Nećemo prihvatiti da Kosovo igra prijateljske utakmice

Fudbalski savez Srbije je saopštio da neće prihvatiti da Kosovo igra prijateljske utakmice i da niko iz te organizacije neće prisustvovati Izvršnom komitetu FIFA.

 

Kako je preneo list Politika, predsednik FSS Tomislav Karadžić će sledeće nedelje na kongresu Svetske fudbalske federacije (FIFA) u Brazilu preneti da Savez neće imati ništa protiv da Kosovo igra prijateljske utakmice, ali bez državnih simbola.


FSS je naveo u saopštenju da nijedan član FSS neće prisustvovati sednici Izvršnog komiteta FIFA i da neće dati "ma kakvu saglasnost" po pitanju legalnosti rada i aktivnosti kosovskog fudbalskog saveza.

"A, da se nalazimo pod izuzetnim pritiskom - nalazimo se, i to u dužem vremenskom intervalu, posebno u prethodne dve godine. Podsećamo da smo o svim sastancima sa nadležnim u FIFA, koja je i otvorila ovo pitanje, a o kojima su prisustvovali i predstavnici kosovskog fudbala, pravovremeno obaveštavali javnost", naveo je FSS.


Savez je dodao da se njegova suština delovanja sa nadležnima u FIFA svodi na "konstantnu i neraskidivu vezu" sa čelnicima vlade Srbije.

"Predsednik FIFA Jozef Blater posetio je ove godine predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića i tom prilikom su razgovarali u ovoj temi. FSS od tada čeka na dobijanje zvaničnih instrukcija u daljem radu i sve dok ih ne dobijemo nećemo prihvatiti učešće na bilo kakvom sastanku gde bi se o tome razgovaralo", navodi se u saopštenju. 


FSS je podsetio na stav prvog čoveka Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija da prijem novih članica nije moguć bez međunarodnog priznanja u okviru Ujedinjenih nacija.

"FSS se na prošlogodišnjoj vanrednoj sednici Kongresa UEFA izborio da se o statusu prijema Kosova i ne odlučuje, zbog poštovanja pomenutog pravila, a naglašavamo da je većina od 53 zemalja članica UEFA politički priznalo Kosovo", piše na sajtu FSS.


Izvršni komitet FIFA je prošle godine omogućio prijateljske utakmice kosovskih klubova i mlađih selekcija u međunarodnim okvirima, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

"Verujemo da će čelnici FIFA imati i razumevanja i skinuti 'slučaj Kosovo' kao eventualnu temu naredne sednice Izvršnog komiteta, već da će se o toj problematici razgovarati kada se za to steknu uslovi", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online