Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.11.2013.
19:13
mozzartsport.com A

Belgijanci šokirali Milanovac u 93. minutu!

Mlada reprezentacija Srbije primila gol u poslednjim trenucima meča i odigrala samo 2:2 protiv lidera Grupe 9 u kvalifikacijama za plasman na EP.

Ispustili pobedu: Aleksandar Mitrović

Početak iz sna – kraj kao u košmaru! Imala je mlada reprezentacija dva puta vođstvo i fantastičnu priliku da se uključi u borbu za plasman na Prvenstvo Evrope, ali je na kraju susreta u Gornjem Milanovcu uzela samo jedan i tako značajno umanjila šanse da se 2015. nađe na završnom turniru u Češkoj: Srbija - Belgija 2:2.

Srbija - Belgija 2:2
Strelci: Đurđević 4, Mitrović 85 – M'poku 77, Ngava 90+3.

Stadion: Metalca u Gornjem Milanovcu. Gledalaca: 3.500
Sudija: Ilias Spatas (Grčka).
Srbija: Dmitrović – Petković, Spajić, Vitas (od 38. Ćirković), Nemanja Petrović – Mijailović, Brašanac – Đurđević (od 55. ), Jojić, Marković (od 89. Radoja) – Mitrović. Selektor: Radovan Ćurčić.

Belgija: Kusemans – Ngeva, Arslanagik, Mehele, De Bok – Malanda – M'poku, Prat (od 89. Netambe), Azar (od 81. Bruno), Fereira-Karasko – Vetokel (od 53. Bačuaj). Selektor: Johan Valem.

Ovim poenom izabranici selektora Radovana Ćurčića su ostali na trećem mestu i narednu priliku da se vrate u trku imaće u utorak, takođe na stadionu Metalca, kad nam u goste dolazi Italija, ali će na tom susretu morati sve da funkcioniše bepsrekorno, jer je način na koji je selekcija Radovana Ćurčića ostala bez pobede svojstven pionirima.

U trećem minutu nadoknade vremena, prvi vođstvo Orlića 2:1, Belgijanci su krenuli na sve ili ništa, golman Kusemans ispucao loptu, a u velikoj gužvi u našem kaznenom prostoru najspretniji bio rezervista Ngava i kao nožem u srcem posekao sav trud.

A sve je krenulo baš kako valja. Da imamo i visprenost i kvalitet naši momci su dokazali u četvrtom minutu, izvođenjem efektne akcije čiji su kreatori bili Uroš Đurđević i Miloš Jojić. Špic Rada je prebacio trojicu protivničkih fudbalera i uposlio vezistu Partizana, čija dobra forma je došla do izražaja i vidu još jedne asistencije, jer je na njegov pas zlatni omladinac iz Litvanije reagovao spretno i domaćoj selekciji ubrizgao inijekciju adrenalina.

Srpski tim je u uvodnom delu utakmice delovao moćno u manevru, jer je Lazar Marković brzinom često stvarao višak i terao Belgijance na povlačenje, kao što ih je i Aleksandar Mitrović primorao na oprez, zadržavanjem lopte i razigravanjem saigrača, pa je Jojić šutirao sa distance, Brašanac u finišu prvog poluvremena pokušao sa ivice kaznenog prostora, a krilni napadač Benfike neposredno pre velikog odmora umakao po desnoj strani, ali pa je njegov šut odbranio Kusemans.

Napadačko opredeljenje Ćurčićevog sastava ostavilo je veliki prostor ispred odbrane, pa iz zone ispred šesnaesterca pretili Torgan Azar (rođeni brat Čelzijevog asa Edena) i Arslanagik, ali je njihove udarce ukrotio večeras odlilčni Marko Dmitrović i uz još nekoliko sigurnih istrčavanja uneo potreban mir u sastav od 38. minuta oslabljen povredom Uroša Vitasa, koga je zamenio njegov saigrač sa Banjice Lazar Ćirković.

Belgijanci su shvatili da je odbrana slabiji deo našeg tima i vešto su koristili rupe u poslednjoj liniji da stvaraju sjajne šanse. Srećom, bez posledica. Iako su u drugom poluvremenu bili daleko bolji rival, gosti nisu mogli do pogotka, jer je naspram njih stajao bravoruzni golman Dmitrović. Skinuo je zicere Azaru (49), M'poku (50), bio fenomenalan u situaciji ''jedan na jedan'', kad je Fereira-Karasko iskoristio slab povratni pas Spajića, prozreo je nameru rezervnog špica Bačuaja kad Petković i Mijailović nisu mogli da se dogovore kako da ispucaju loptu...

Kako je vreme odmicalo, selekcija Johana Valema je sve jače pritiskala i to je kad-tad moralo da joj se isplati. Četiri minuta pošto je Malanda pogodio stativu, sjajno je loptu zahvatio M'poku i naplatio totalnu ofanzivu. Istovremeno, izazvao neprimereno reakciju gledalaca u Gornjem Milanovcu koji su ga vređali na rasnoj osnovi, pa je grčki sudija Spatas morao da upozori publiku da se izlivi rasizma neće tolerisati. Ionako nas UEFA drži na oku posle ''slučaja Kruševac''.

Pre i posle apsolutne dominacije Belgijanaca, uspela je reprezentacija Srbije da izvede tek tri smislena napada i taj treći se – posrećio. Lazar Marković je u mogao da udvostruči prednost ili uposli samog Milunovića na drugoj stativi (60), Aleksandar Mitrović je izblokiran posle proigravanja Petkovića (67), ali kad je bilo stani-pani odgovornost je na pleća prihvatio najskuplji fudbaler u istoriji belgijskog fudbala Aleksandar Mitrović, okrenuo Mehelea kao u školskom dvorištu i smirenom egzekucijom primakao Srbiju, činilo se, velikom uspehu.

Sve dok na neshvatljiv način nismo primili gol za 2:2.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online