Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.11.2013.
14:51
P. Živković - Vesti A

Zvezdaši slave Nenada Milijaša!

Fudbal za zaborav, ali bodovi od velikog značaja idu na Marakanu! Zvezda je zahvaljujući majstorstvu Nenada Milijaša stigla do kompletnog plena, i to je jedino što može da zadovolji pristalice gostujućeg tima.

Zlatna levica: Nenad Milijaš
 

Zvezda igra na mahove, od sjaja do očaja, s tom razlikom da "građevinari" nisu uspeli da kazne žute minute u izdanju Stojanovićevog tima. Istina je da crveno-beli imaju više samopouzdanja nakon trijumfa nad Partizanom, ali je isto tako utisak da je Zvezda morala i mogla mnogo lakše da izađe na kraj sa mladim tim Radom, koji ove sezone ima jako skroman igrački kadar u kome prednjače golobradi momci iz fudbalske škole prvoligaša sa Banjice.


Zvezda je agresivno počela od prvog sudijinog zvižduka. Mrđa je već u prvom minutu dobrim prodorom i udarcem nagovestio mnogo posla za Filipa Kljajića. Samo dva minuta kasnije Dauda je šutirao sa 20 metara, Kljajić je kratko odbio loptu, koju Mirić šalje u spoljni deo mreže. Dauda je probao i u 8. minutu, visoko preko gola... Bojažljiva igra Rada nagovestila je skoro Zvezdino vođstvo, do kojeg su gosti došli već u 10. minutu. Vukadinović je dosudio slobodan udarac za goste na nekih 17 metara od gola, a Milijaš je preciznim udarcem matirao nemoćnog Kljajića - 0:1.


Od gola Milijaša crveno-beli su se povukli na svoju polovinu, dozvolivši "građevinarima" da se razigraju. U 17. minutu Uroš Đurđević je imao sjajnu priliku da izjednači rezultat. Napadač Rada je pobegao svojim čuvarima, izašao sam ispred Bajkovića, ali je šutirao pored gola! U 25. minutu i Marko Adamović je dobro šutirao, lopta je zamalo prošla pored Bajkovićeve stative. Zvezda je u tim trenucima pretila iz kontranapada, pokušavali su Mrđa i Mirić, ali je Ćirković oba puta odlično intervenisao. Uroš Đurđević se i u 41. minutu poigrao sa čuvarima, uputio je dobar centaršut, Pavlović je zakasnio...


I drugo poluvreme je počelo Zvezdinim napadima. Već u 55. minutu Milijaš je imao novu priliku iz slobodnog udarca. Ovog puta je njegov udarac sa 18 metara bio za nijansu neprecizan. Četiri minuta kasnije penal za goste. Duel Raspopovića i Mrđe u kaznenom prostoru, Vukadinović je okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Loptu je namestio Mrđa, čak je došlo i do svađe između njega i Milijaša oko toga ko će da šutira.... Izgleda da je to omelo Mrđu, kome je Kljajić zaustavio udarac! Promašaj Mrđe domaćin je mogao da kazni u 73. minutu. Stanojević je ivice kaznenog prostora sjajno asistira Mihajloviću, usledio je odličan udarac, ali je lopta prohujala tik pored stative. Do kraja meča Zvezda je uspela da sačuva stečenu prednost, bez pravih prilika pred oba gola.

Rad - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
Strelac: Milijaš u 10. minutu. Stadion Obilića na Vračaru. Gledalaca: 3.500. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd).
RAD: Kljajić, Vitas, Antić, Ćirković, Stanojević (od 89. Maraš), Adamović (od 46. Pršo), Đurđević, Luković, Pavlović (od 68. Mihajlović), Raspopović, Milošević.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mijailović, Krneta, Dauda, Milijaš, Arauho, Mirić (od 81. Petković), Gogić, Vešović (od 83. Milunović), Ninković, Mrđa (od 75. Savićević).
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online