Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.11.2013.
23:36 >> 23:37h
mozzartsport.com A

Liga šampiona - Grupa F: Remzi kaznio Borusiju, Iguain izbacio Marsej

Arsenal do pobede u Dortmundu došao iz prvog šuta na utakmici. Goleada u Napulju, prenosi "Mocart sport".

 Neven Subotić
 

Neko mora da izgubi, a večeras je to bila i Borusija Dortmund, koja je posle sijaset promašenih šansi kažnjena za sve propuste u duelu sa Arsenalom i posle poraza od 0:1 (0:0) zaostala u trci za plasmanom u šesnaestinu finala Lige šampiona, s obzirom da su joj Tobdžije i Napulj odmakli na tri boda prednosti. Napolitanci su u drugom meču Grupe F posle velike drame stigli do pobede nad Olimpikom od 3:2 .


Da su Milioneri bili koncentrisaniji u završnici verovatno je gosti ne bi ni dočekali, ali su Neven Subotić, Henrik Mhitarjan i Kuba Blaščikovski bili za malo neoprezni. Dva gola su domaćinima, sasvim opravdano, poništena zbog ofsajda, a onda je usledila surova kazna. Očekivana, s obzirom da je Arsenal na poslednjih osam gostovanja u Nemačkoj dao makar po gol. Ovaj put iz prvog šuta na gol Romana Vajdenfelera! Pametan centaršut Mesuta Ozila na Olivijea Žirua, ovaj je loptu spustio do Arona Remzija, koji je nastavio nestvarnu golgetersku seriju. Njegov 11 gol u sezoni, računajući i šest u Premijer ligi i tri protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Grupa F

 

Rezultati četvrtog kola:

Borusija Dortmund - Arsenal 0:1 (0:0)
/Remzi 62/

Napoli - Olimpik Marsej 3:2 (2:1)

/Inler 22, Iguain 24, 75 - A. Aju 10, Tovan 64/

 

Tabela:
Arsenal 9, Napoli 9, Borusija Dortmund 6, Olimpik Marsej 0.


U drugom meču Grupe F je Napoli posle velike borbe uspeo da slomi kao čelik čvrst otpor već prežaljenog Olimpika - 3:2.


Gosti sa juga Francuske su, naime, već u 10. minutu preko Andrea Ajua utišali San Paulo, s obzirom da je ovaj bio najviši u skoku posle perfektnog ubacivanja Florijana Tovana iz kornera sa desne strane.

Međutim, grotlo podno Vezuva vrlo brzo je proključalo.


U razmaku od samo tri minuta majstorija Gokhana Inlera i prvi gol Gonzala Iguaina vratile su Napolitance u ulogu onog koji diktira tempo meča. Inler je probio led topovskim volejom sa ivice kaznenog prostora u 22. minutu, da bi već u 24. Goran Pandev dugu loptu Kaljehona spustio do Iguaina, a on volejom matematički precizno gađao groz noge Stiva Mandande.

Usledio je period hibernacije, ali je početak drugog poluvremena pokazao da se gosti neće tako lako predate. Tovanov udarac sa ivice šesnaesterca zatresao je samo spoljni deo mreže, ali se lukavi Francuz iskupio nešto kasnije.


Centaršut sa leve strane, Armero je pokušao da izbije u korner, ali je pogodio samo Tovana, koji mu se prilepio kao pijavica, postavio nogu i drugi put naterao Reinu na kapitulaciju.

Ipak, sav trud Olimpika pao je u vodu u 75. minutu kada je Dris Mertens probio po levoj strani i na suprotnoj stativi proigrao usamljenog Iguaina, koji je samo postavio nogu i ćušnuo loptu u praznu mrežu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online