Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.11.2013.
23:16 >> 00:01h
mozzartsport.com A

Liga šampiona - Grupa E: Pobeda Čelzija, remi u Bazelu

Kamerunac sa dva pogotka vodio Plavce do važnog trijumfa (3:0), Steaua imala pobedu na Sent Jakobs parku, ali je u finišu ostala bez borbe za osminu finala (1:1), prenosi "Mocart sport".

 Radost trenera Čelzija Žozea Murinja i Samjuela Etoa 
 

Fantastičan golgeterski njuh i instikt golgeterskog ubice Samjuela Etoa su bili dovoljni da se večeras bez problema na Stamford Bridžu savlada nemački Šalke 3:0 (1:0).

Neponovljivi Kamerunac je još jednom pokazao koliko je gladan fudbala, uprkos tome što ulazi u pozne igračke godine i najavio je borbu za status standardnog prvotimca, bez obzira na činjenicu da ima žestoku konkurenciju u navali Plavaca, ekipe u kojoj je večeras u prvom timu bio i reprezentativac Srbije Branislav Ivanović. 

Šalke je na ovom meču prvi pripretio i to preko supertalentovanog Julijana Drakslera, ali je njegov opasan udarac sa ivice šesnaesterca ukrotio Peter Čeh.

Čelzi je nakon toga preuzeo igru u svoje ruke, ali nikako nije uspevao da napravi ozbiljniju priliku. Međutim, to nije bilo ni potrebno, pošto je Eto u 31. minutu iskoristio neverovatnu nepažnju Hildebranda, pout lisice se prikrao i iz bloka postigao vodeći gol za svoj tim.

Taj pogodak je potpuno poremetio zadnju liniju ekipe iz Gelzenkirhena, pa se samo postavljalo pitanje kada će Plavci postići još jedan pogodak. To se dogodilo u 54. minutu kada je brzonogi Vilijan povukao kontranapad svog tima, samo ostavio loptu desno za Etoa i spasa za goste nije bilo.

Kako je tekao meč u samoj završnici izgledalo je da će rezultat 2:0 biti konačan na ovoj utakmici, ali da ne bude tako potrudili su se Lampard i Demba Ba. Iskusni engleski vezista je samo bocnuo loptu na ivici šesnaesterca, a ona je pala pred noge senegalskom napadaču, koji je u svom stilu postigao konačan rezultat.

Grupa E

 

Rezultati četvrtog kola: 

Čelzi - Šalke 3:0 (1:0)
/Eto 31, 51, Ba 83/

Bazel - Steaua 1:1 (0:1)
/Sio 90+1 - Pjovakari 17/

 

Tabela:

Čelzi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2.

Steaua je na Sent Jakobs parku bila nadomak senzacionalnog trijumfa, koji bi rumunsku ekipu u potpunosti vratio u borbu za osminu finala 1:1 (0:1).

Ipak, koji su pre dve nedelje do boda u Bukureštu došli golom Tatua u samom finišu, ovoga puta su doživeli sličan scenario u Bazelu.

Gosti su vodili još od 17. minuta golom Pjovakarija, ali je su primili pogodak u prvom minutu nadoknade i ostali bez dva velika boda.

Junak Bazela bio je Đovani Sio, koji je postigao pogodak na asistenciju Štokera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online