Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 13.10.2013.
19:14
mozzartsport.com A

Milan Mandarić gasi požar u Vojvodini!

Vojvodina dobija veliko ime na predsedničkoj funkciji! Čuveni srpski milioner Milan Mandarić se nalazi blizu odluke da se vrati u grad iz kojeg je krenuo i postao jedan od najpoznatijih svetskih biznismena, u svoj Novi Sad i preuzme predsedničku funkciju u FK Vojvodini, prenosi "Mocart sport".

 Milan Mandarić
 

Vojvodina se posle smrti Ratka Bate Butorovića našla u veoma teškoj finansijskoj situaciji koju Balša Butorović i Mateja Kežman nisu uspeli da poprave. Posle licitacije sa domaćim biznismenima iz Novog Sada, Zoranom Sćepanovićem, Minjom Bolesnikov i Milankom Jokićem, sada je najrealnija opcija da funkciju preuzme Milan Mandarić koji je zainteresovan da ulaže u klub za koji navija i da ga kupi u slučaju privatizacije.


Sastanci sa njegovim posrednicima su već obavljeni i očekuje se da se sve dogovori na narednoj sednici skupštine kluba koja će se dogoditi u naredne dve nedelje.


Mandarić je rođen 1938. godine u Gospiću, ali je odrastao u Novom Sadu gde je i igrao fudbal u Vojvodini. Kada je imao 31. godinu, napustio je Jugoslaviju i posvetio se biznisu u SAD gde se obogatio sa kompanijom koja se bavila proizvodnjom kompjuterskih komponenti.


Uporedo sa poslovnim uspesima, bavio se i privatnim biznisom u fudbalu. Prvo je onovao FK Lika, a onda su usledile kupovine San Hoze Ertkvejksa i Konektikata Bisentenijelsa.


Ipak, ozbiljnim fudbalskim poslovima je počeo da se bavi u Evropi kada je prvo postao vlasnik belgijske Šarlroe, a onda i francuske Nice. Pre 15 godina je prodao Nicu i kupio engleski Portsmut sa kojim je napravio čudo i doveo ga u Premijer ligu pod komandnom palicom Harija Rednapa. Posle osam godina, povukao se iz Portsmuta, prodao vlasnički paket izraelskom biznismenu Arkadiju Gajdamaku, posle čega je klub finansijski propao. Ubzo potom je za 25 miliona funti postao vlasnik Lestera u kojem je gazdovao četiri godine i prodao ga za 40 miliona funti.


Sledeća stanica mu je bio Šefild Venzdej koji je kupio za milion funti pošto je klub bio u očajnoj finansijskoj situaciji. Jedno vreme se pominjao i kao potencijalni kupac Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.10.2013. 00:10
Mafija.
Ponedeljak 14.10.2013. 08:28
Mandarić je rođen 1938. godine u Gospiću, ali je odrastao u Novom Sadu ... Значи од малих ногу је упознат са хрватским добротворним радом .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online