Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.10.2013.
23:26
mozzartsport.com A

Juventus bolji od Milana u velikom derbiju

Šampion Italije u derbiju savladao Rosonere posle preokreta (3:2), Lacio i Fiorentina odigrali dosadan meč na Olimpiku (0:0).

Majstorija: Andrea Pirlo postiže prvi gol za Juventus
 

Šok na početku - fešta na kraju! Juventus može da prima udarce, ali kad ih zadaje uglavnom bude ''spasavaj se ko može''. Prvak Italije je u najvećem derbiju tamošnjeg fudbala bio u zaostatku već posle 19 sekundi, ali je do kraja ubedljivom i efikasnom igrom isprašio Milan i četvrtom veznom pobedom izjednačio se sa Napolijem na deobi drugog mesta na tabeli Serije A - 3:2 (1:1).


Tražilo se u Torino iskupljenje za još jedan remi u Ligi šampiona, svalio se veliki pritisak na pleća crno-belih i čini se da je psihologija bila veći problem domaćinu od igračkog umeća, što su Rosoneri vešto iskoristili i već u prvom napadu poveli. Noćerino je ubacio loptu u kazneni prostor, a Suli Muntari sjajnom reakcijom prevario Bufona.

Bili su to trenuci u kojima se činilo da je na pomolu iznenađenje, ali bez suspendovanog Marija Balotelija, gosti nisu imali snage da više prete, pa je Juventus preuzeo inicijativu i to mu se brzo isplatilo. Mrežu bivšeg kluba zatresao je Andrea Pirlo, iz slobodnog udarca, mada krivica za taj pogodak ide na dušu golmana Abijatija, jer lopta nije išla u ugao.

Da je početkom drugog poluvremena Robinjo iskoristio zicer ko zna u kom bi pravcu tekla utakmica, međutim, Juventus je to upozorenje shvatio preozbiljno i nastavio da ''ore'' teren, a takav pristup mu se isplatio, samo 180 sekundi pošto je Konte na teren poslao rezervistu Đovinka. A Juveov Atomski mrav je u prvom napadu ''složio'' Milanovu odbranu i sjajnim udarcem okrenuo rezultat.
Nervoza se uvukla u tabor gostiju, Mekses je zaradio drugi žuti karton i isključenje, a posle tog prekršaja Andrea Prilo iz slobodnog udarca pogodio prečku, a Kjelini odbitak poslao u mrežu za nedostižnu prednost.


Sve što je Milan sa desetoricom do kraja uradio je još jedna lepotica Muntarija, dok je u nadoknadi vremena Zapata glavom propustio priliku da na San Siro odnese bod.

U drugoj utakmici nedeljne večeri Lacio i Fiorentina odigrali su nezanimljiv meč na Olimpiku, pa je završilo bez golova. Nenad Tomović je odigrao 90 minuta na poziciji desnog beka za tim iz Firence.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online