Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.10.2013.
17:44 >> 17:47h
mozzartsport.com A

Super liga: Spartak jedini do celog plena

Golovi kao u retko kom kolu Super lige Srbije, ali radost samo na licima igrača Spartaka, koji je u Subotici savladao Donji Srem sa 2:1, dok su Radnički 1923, Novi Pazar i Sloboda morali da se zadovolje samo nerešenim ishodima sa Voždovcem, odnosno Napretkom i OFK Beogradom, prenosi "Mocart sport".

 

Đavoli i Plavi imaju za čim za žale. Ovi drugi jer su dominirali većim delom utakmice odigrane pred 4000 navijača na stadionu kraj Jošanice, ali su gosti iz Kruševca odneli bod 1:1. Šokirao je domaće još u šestom minutu Miloš Bajić, pa je Pazarcima dugo trebalo da se oporave i zaigraju kako treba. Na kraju su i uspeli u nameri, izjednačili preko Emira Lotinca u finišu drugog poluvremena, ali je potom i sreća okrenula leđa. Dva puta su pogađali stativu, imali još sijaset šansi, ali se rezultat na semaforu nije menjao, pa je Napredak postao prvi tim koji je odoleo pred vatrenim navijačima na Džehenem parku, kako Pazarci zovu svoj stadion.


Nezadovoljstvo u Kragujevcu, ali isključivo zbog loše igre Crvenih đavola, kojem ni igrač više nije pomogao da na Čika Dači padne Voždovac - 1:1. Iako je sve počelo kao u snu za Radnički 1923. Goran Dragović je u kaznenom prostoru domaćih udario Darka Spalevića, dobio crveni karton i skrivio penal sa kojeg je Bojan Beljić doneo prednost Kragujevčanima. I šta se potom desilo u glavama domaćeg tima verovatno ni njima nije jasno. Brojčano inferiorni Voždovac je preuzeo kontrolu nad igrom i preko Nemanje Obradovića stigao do izjednačenja, kojim čak i ne može da bude sasvim zadovoljan jer je bio mnogo bolji tim na terenu. Pre svega jer je Stefan Babović nepogrešivo dirigovao vezom gostiju. Radnički na momente potpuno izgubljen zbog čega je oko 1000 navijača na Čika Dači zvižducima i povicima ispratilo domaće igrače.


Tri boda je, dakle, u uvodna tri meča osmog kola osvojio samo Spartak, koji je protiv Donjeg Srema izvojevao vrednih 2:1 za treću pobedu na četiri meča na Gradskom stadionu. Aleksandar Nosković i kapiten Vladimir Torbica tresli su mrežu Nemanje Belića, dok je pogodak Nenada Lukića bio dovoljan samo za častan poraz Sremaca.


Pobednika nije bilo ni u Užicu, s obzirom da je OFK Beograd uspeo da se prvi put vrati neporažen sa gostovanja - 2:2. Junak meča svakako je bio Jovan Damjanović, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za bod Romantičara protiv Slobode. Tragičar bez sumnje Darko Lovrić, koji je u finišu prvog poluvremena napravio nesmotren prekršaj za crveni karton koji je Užičane ostavio da sa 10 igrača traže tek drugu pobedu u sezoni. Posle gola Dejana Babića u poslednjim sekundama prvog poluvremena je delovalo da će uspeti, ali nije Sloboda izdržala sa igračem manje.

Super liga

Rezultati i parovi osmog kola

 

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 1:1 (1:1)
/Beljić 10pen - Obradović 21/

Spartak - Donji Srem 2:1 (1:1)
/Nosković 14, Torbica 62 - Lukić 34/

Novi Pazar - Napredak 1:1 (1:1 )
/Lotinac 37 - Bajić 6/

Sloboda - OFK Beograd 2:2 (2:1)
/Galvao 11, Babić 45 - Damjanović 8, 86/

19.00: Partizan - Javor

 

Nedelja
15.00: Rad – Vojvodina
18.00: Radnički Niš – Jagodina
19.00: Čukarički – Crvena zvezda

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online