Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.10.2013.
00:24 >> 00:24h
mozzartsport.com A

Grupa D: Silni Bajern, Tošić pokrenuo CSKA

Prvak Evrope Bajern je demonstrirao silu u Mančesteru i pregazio Siti (3:1), dok je srpski reprezentativac Zoran Tošić najzaslužniji za prvi trijumf CSKA u Ligi šampiona, na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu je oružje položio češki predstavnik Plzen (3:2), prenosi "Mocart sport".

 Džo Hart, Matija Nastasić (Mančester siti) i Tomas Miler (Bajern)
 

Dođeš, vidiš, uništiš! Kao da su došli u Rim, a ne u Mančester ponašali su se fudbaleri Bajerna iz Minhena, koji su u stilu Gaja Julija Cezara pokorili Itihad i u obračunu favorita Grupe D stavili do znanja Sitiju ko će sa prve pozicije u osminu finala. Nemci su razbili vicešampiona Enggleske u paramparčad 3:1 (1:0).

Šta god da je hteo Pep Gvardiola ostavljanjem Marija Mandžukića na klupi - da napravi trik i zbuni protivnika ili samo odmori hrvatskog napadača - uspeo je. I bez njega, a sa Tomasom Milerom kao najisturenijim igračem, Bavarci su ostavili utisak moćne ekipe koja u bilo kom trenutku može da postigne gol. A za to joj je bilo potrebno svega sedam minuta, pošto je Frank Riberi strelom sa 20 metara savladao Harta.

Građani su se davili na sredini terena, nikako ne uspevajući da se približe Manuelu Nojeru, nisu Džeko i Aguero ni imali valjanu šansu u tom delu utakmice.

A na drugo poluvreme bolje da Mančester nije ni izašao. Zapravo, delovalo je sa strane kao da ih nema na terenu, ali ne toliko zbog njihovih slabosti, već zbog smislene, silovite i organizovane mašinerije iz Bavarske. U svakom trenutku znalo se šta gosti rade, pa su Miler i Roben dotukli protivnika, a Holanđanin čak pogodio stativu, propustivši priliku da u potpunosti izblamira Siti.

Te sramote se domaćin donekle spasao u finišu. Rezervista Negredo je postigao utešni gol, ali vremena za preokret nije bilo, ni posle crvenog kartona Boatengu, iako je iz tog slobodnog udarca David Silva pogodio prečku.

Matija Nastasić je odigrao ceo meč za Mančester Siti, dok Aleksandar Kolarov i Stevan Jovetić nisu bili ni na klupi.

 Zoran Tošić (CSKA Moskva)

Svanulo je i Armejcima! Posle četiri utakmice bez pobede i datog gola u svim takmičenjima (tri poraza i remi), Moskovljani su se razmrdali kad im je to bilo najpotrebnije i osvojili prve bodove u ovogodišnjoj Ligi šampiona: CSKA - Plzen 3:2 (2:1).


Najzaslužniji za uspeh ekipe Leonida Sluckog je srpski reprezentativac Zoran Tošić, režiser preokreta protiv predstavnka Češke. Popularni Bambi je pokrenuo usnuli tim, ubrizgao inekciju samopouzdanja, pošto su njegov gol i asistencija poništili rano vođstvo gostiju na stadionu Petrovski.


Meč u Sankt Peterburgu (Rusi bili domaćini na terenu Zenita jer njihova Himki arena ne ispunjava standarde UEFA) počeo je iznenađujućim pritiskom Plzena, koji je otresitu igru u uvodnim minutima krunisao pogotkom Rajtorala.


Moskovljani se nisu predavali i bez obzira na minus na semaforu jurili su ka Kozačiku iz svih oružja, a njihovi naleti isplatili su se u 19. minutu. Ahmed Musa je probio po levoj strani i spremio šansu Tošiću, a nekadašnji igrač Banata, Partizana, Mančester junajteda i Kelna rutinski završio akciju.


Deset minuta kasnije, Tošić je pokazao da ne samo što ume da bude strelac, već je jedanko vešt i kao paker. Povukao je kontru CSKA, proigrao Keisukea Hondu, a Japanac završio akciju vrednu preokreta.


Nisu domaćini stali ni u drugom poluvremenu, na čijem je početku Musa pogodio stativu, a pošto su propustili još nekoliko dobrih prilika, 12 minuta pre kraja otklonili su sve dileme oko pobedbnika. I opet je u centralnoj ulozi bio Zoran Tošić. Naterao je Reznika na povratni pas ka Kozačiku, ali je golman Plzena napravio početničku grešku i lopta je ušetala u mrežu.


Tek tad gosti su krenuli odlučnije napred i uspeli su samo da završnicu učine neizvesnijom, pošto su i oni postigli zanimljiv gol. Akinfejev je pogrešio prilikom intervencije, boskovao u glavu Bakoša, ali to nije sprečilo napadača Plzena da iz peterca ubaci loptu u mrežu. Ostalo je nedovoljno vremena za izjednačenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online