Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.10.2013.
23:45 >> 23:48h
mozzartsport.com A

Grupa A: Greška Vidića za remi u Donjecku, pobeda Bajera

Dejvidu Mojesu nikako da krene u Mančester junajtedu. Đavoli su imali prednost posle prvih 45 minuta meča sa Šahtjorom, ali su u nastavku igrali dosta slabije, što je šampion Ukrajine iskoristio i stigao do boda - 1:1. U susretu Leverkuzena i Sosijedada domaćin je dva puta na isti način stizao do vođstva - u nadoknadi vremena oba poluvremena i tako stigao do prve pobede u Ligi šampiona - 2:1, prenosi "Mocart sport".

 Luiz Adrijano i Nemanja Vidić
 

Ako je situacija za Junajted očajna u Premijer ligi, s obzirom na renome kluba, u Ligi šampiona je za nijansu bolje, ali je i to nedovoljno dobro. Đavoli su odigrali vrlo dobro u prvom delu prvog poluvremena, već u 18. minutu slomili otpor domaćina i preko Velbeka stigli do vodećeg pogotka, ali... Od tog trenutka Šahtjor je preuzeo dirigentsku palicu i krenuo u ofanzivu.

Izabranici Mirčee Lučeskua dugo su jurili izjednačujući pogodak, ali su držali visok ritam igre. Na kraju su uspeli da savladaju golmana De Heu, ali tek u 76. minutu i to posle ogromne greške kapitena Nemanje Vidića. Jaroslav Rakitski odlično je protrčao po levoj strani, ubacio loptu u srce šesnaesterca, koju je Vidić uspeo samo da odbije do Tajsona. Brazilski vezista nije puno oklevao, već je snažnim udarcem smestio loptu u mrežu i vratio nadu za sve navijače na Donbas Areni. Ipak, moramo da istaknemo da je bivši kapiten reprezentacije Srbije za 90 minuta igre imao čak 20 uspešnih intervencija, 13 više od kompletnog tima Šahtjora!

Junajted je bio u potpunom očaju, jer nije uspevao da dođe do izgledne prilike, a domaćin je neprestano jurišao ka golu. Mojes je reagovao uvođenjem Rajana Gigsa, koji je tako oborio rekord po broju odigranih mečeva u Ligi šampiona (145). Ipak, do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Najbolju priliku propustio je upravo Tajson u 85. minutu, kada je njegovu novu bombu sa desne strane iskosa De Hea nekako preusmerio u korner.


Zanimljiv podatak je da su Đavoli imali samo jedan šut u okvir gola na meču. Od 2006. godine pa do danas u mečevima Lige šampiona prvaku Engleske se ovo desilo tek treći put.

Iako je u većem delu meča bilo nerešeno, u susretu Leverkuzena i Sosijedada je viđeno tri pogotka. Kapiten Aspirindžija Simon Rolfes doveo je svoj tim u vođstvo na samom kraju prvog poluvremena, ali radost domaćina nije dugo trajala. Igrao se 52. minut kada je dosuđen penal za Špance, koji Vela nije uspeo da realizuje, ali je odbijenu loptu smestio u mrežu i meč vratio na nultu tačku.


U većem delu susreta oba tima su više bila fokusirana na to kako da ne prime pogodak, a u odsudnim momentima odbrana gostiju je posustajala. Naime, na isti način na koji je Leverkuzen stigao do vođstva došao je i do prva tri boda ove sezone - u nadoknadi vremena... I to na kakav način! Jens Hegeler, koji je u igru ušao u 85. minutu vrlo brzo je postao heroj nemačkog tima! Naime, Hegeler je izveo slobodan udarac sa nekih 22-23 metara s desne strane, lopta je iznenadila i golmana Brava, pošto je išla u njegov ugao... Otišla je pod prečku, a navijači su pali u trans - 2:1!


Bajer je uputio čak 25 šuteva na gol Sosijedada, što je novi klupski rekord.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online