Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.09.2013.
19:56 >> 20:57h
mozzartsport.com A

Kakav dan u Premijer ligi: Potop mančesterskih velikana, remi u Londonu!

Vest Bromvič Albion i Aston Vila ispisali su nove stranice fudbalske istorije na Ostrvu, srušli tradicije duge više decenija i ostvarili pobede o kojima će se pričati narednih dana! VBA je upisao prvi trijumf nad Junajtedom u Premijer ligi u istoriji (2:1), dok je Vila savladala klub (3:2) koji ih je u poslednjih dvadesetak godina najviše puta dobio u elitnom engleskom takmičenju, prenosi "Mocart sport". A, u gradskom derbiju u Londonu između Totenhema i Čelzija nije bilo pobednika (1:1).

 Mančester junajtedu nije pomogao gol Vejna Runija
 

Na Old Traford retko je poslednjih godina dolazio fudbaler koji je svojim majstorstvom toliko zasenio kompletan domaći tim kao Stefan Sesenjon. Sjajni vezista maltretirao je odbranu domaćina čitavih 90 minuta, ali nije imao sreće da se upiše u strelce, iako se bar dva puta našao u lepim šansama.

Na njegovu sreću, golgeterski raspoloženi bili su Amalfitano i mlađani Berahino, koji su lepim pogocima matirali Mančester, prvi put nakon 1984. godine, kada je VBA slavio na svom stadionu. Mojesov tim još jednom je pokazao ogromne nedostatke, pre svega u odbrani i konačno se našao tim koji će da kazni te velike propuste. Ferdinand, Evans i Džons napravili su toliko grešaka da je pravo čudo što nisu primili bar još dva komada, a posebno su se "istakli" prilikom prodora Amalfitana za 0:1. Svaka čast iskusnom Francuzu, ali odbrana Junajteda nikada nije bila toliko bušna da je na takav način provoza igrač za kojeg su čuli samo oni koji pomno prate Premijer ligu.

Jedino što je domaćin uradio onako mančesterski jeste bilo ekspresno izjednačenje, ali i to je bilo zahvaljujući raspoloženom pojedinicu, konkretno Runiju, koji je ponovo pogodio iz slobodnjaka. I kada se očekivao preokret i trijumf, novi šok. VBA dominira. Olson pogađa prečku, De Hea vadi jedan šut iz slobodnjaka bukvalno iz raklji, a onda Berahino pogađa za muk na Old Trafordu - 1:2. Igrao se 67. minut. Vremena je ostalo dosta do kraja, međutim, tek tada je Junajted pokazao pravu nemoć. Doduše, želje je bilo, pa i napada, Felani je dao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali izjednačujući gol bio je miljama daleko...

Ništa bolje od Đavola nije prošao ni Siti. U okršaju sa timom kojeg u dosadašnjoj istoriji Premijer lige najviše puta dobio (18 pobeda), Pelegrinijev tim dva puta je vodio, imao kontrolu utakmice, posed lopte, pa opet, teren je napustio pognute glave. Kako mnogi vole da kažu, duša i telo Građana, Jaja Ture pogodio je za 0:1 u posledjim trenucima prvog dela, ali se Vila vratila u meč preko El Ahmadija, koji je, doduše, poravnao na 1:1 iz ofsajda.

Građane ovo nije previše demoralisalo, oni su vrlo brzo ponovo stekli prednost preko Džeka, koji je leđima nakon kornera Nasrija pogodio za 1:2, međutim, to nije nio bio kraj, kako su mnogi očekivali. Šta više, domaćin ne samo da je smogao snage da izjednači nego je stigao i do potpunog preokreta.

Prvo je Baka fenomenalno izveo slobodnjak za 2:2, da bi Vajman iskoristio kardinalnu grešku Nastasića i Kompanija i nakon degažmana Guzana lako sproveo loptu u praznu mrežu. Možda se ovom prilikom ni Hart nije proslavio, ali piše se samo gol, odnosno pobeda koju je je ovaj pogodak doneo Aston Vili.

A, Čelzi je došao do boda na Vajt Hart Lejnu, iako je bio potpuno nemoćan u prvom poluvremenu - 1:1 (1:0).

Dominacija Totenhema u prvoj polovini utakmice je bila toliko očigledna da je izgledalo da Čelzi nema pravo rešenje za takvo stanje na terenu. To se pogotovo odnosilo na vezni red Pevaca, koji je bio potpuno dominantan. Dembele i Eriksen su radili šta su hteli, iza njih je komandovao Paulinjo, a po bokovima su kidisali Tausend i Sigurdson.

Upravo je borbeni Islanđanin u 19. minutu pobegao Branislavu Ivanoviću u 19. minutu i odbijenu loptu Soldada poslao iza leđa nemoćnom Peteru Čehu.

Sigurdsonu je ovo bio treći pogodak u ovoj sezoni, koliko je postigao cele prošle godine.

Murinjo je u nastavku meča morao da pređe preko svoje sujete, na teren je umesto indisponiranog Obija Mikela na poluvremenu ubacio Huana Matu i Španac mu je to vratio već u 65. minutu.

Njegov prekid na najbolji način je iskoristio Džon Teri i doneo veliko izjednačenje svom timu.

Samo desetak minuta kasnije mogao je da se proslavi još jedan rezervista u dresu Plavaca Andre Širle, koji je izbio sam ispred Lorisa, ali je Francuz majstorski sačuvao svoju mrežu.

Cenu konstatnih koškanja sa Janom Vertongenom u 81. minutu platio je Fernando Tores, čini se prestrogo, ali je bilo daleko realnije da bude isključen znatno ranije kada je belgijskog štopera rukom izgrebao po licu.

Posle toga  je na terenu ponovo zagospodario domaći tim, Sigurdson je tri minuta pre kraja bio u dobroj šansi, ali je ostalo ravnopravnih 1:1.

Premijer liga

Rezultati  šestog kola

 

Subota

Totenhem - Čelzi 1:1 (1:0)
/Sigurdson 19 - Teri 66/

Aston Vila - Mančester Siti 3:2 (0:1)
/El Ahmadi 51, Bakuna 73, Vajman 76 - Jaja Ture 45, Džeko 56/

Fulam - Kardif 1:2 (1:1)
/Ruiz 45 - Koker 12, Muč 90+2/

Hal - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Brejdi 12pen/

Sautempton - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Osvaldo 47, Lambert 49/

Mančester junajted - VBA 1:2 (0:0)
/Runi 57 - Amalfitano 54, Berahino 67/

Svonsi - Arsenal 1:2 (0:0)

/Dejvis 82 - Gnabri 58, Remzi 62/

 

Nedelja
14.30 Stouk - Norič
17.00 Sanderlend - Liverpul

 

Ponedeljak
21.00 Everton - Njukasl

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online