Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.09.2013.
14:19 >> 16:39h
M. Stojiljković - Vesti A

Huligani na Old Trafordu: Navijači Liverpula bakljama na fanove Junajteda!

Policija saopštila da je uhapsila deset osoba, pošto su gostujući navijači tokom meča bacili četiri baklje na pristalice rivalskog kluba.

Potencijalna opasnost: Baklje mogu da izazovu paniku na tribinama
 
 
 
 

Izazivaju teške povrede
Premijer liga u saradnji sa Fudbalskom Asocijacijom Engleske radi na edukovanju navijača:
"Baklje su izuzetno opasne. Pri gorenju dostižu temeperaturu oko 2.000 stepeni i bili smo ranije svedoci nekoliko incidenata u kojima su navijači pretrpeli povrede. One takođe proizvode velike količine dima koji negativno utiče na uživanje ljudi u igri, a mogu da izazovu paniku i otežano disanje fanova koji sede u blizini. Mi ćemo intenzivirati rad sa navijačkim grupama da pomognu fanovima da shvate opasnosti koje mogu da izazovu baklje i spreče pojedince koji druge ljude dovode u opasnost", kaže se u saopštenju Premijer lige.

Fudbaleri Mančester Junajteda uspeli su u sredu u meču 3. kola Liga kupa Engleske da se revanširaju najvećem rivalu Liverpulu (1:0) za identičan poraz u Premijer ligi prošlog meseca, ali se posle zanimljive utakmice na Old Trafordu sve manje piše o povratku na teren sjajnog Urugvajca Luisa Suareza, ili o snalažljivom strelcu Meksikancu Ćićaritu, već o - hulganima.


Predstavnici Fudbalske Asocijacije (FA) Engleske saopštili su da su gostijući navijači, koji je na Old Trafordu bilo 7.200, tokom meča bacili četiri baklje na domaće pristalice!

Policija je saopštila da je veče posle utakmice uhapsila deset osoba, bez komentara o čijim se navijačima radi, uz jedino objašnjenje da je u toku meča bilo "problema sa dimnih bombama".


Srećom, nema informacija o težim povredama, ali iz FA Engleske apeluju na dva najveća engleska kluba da obuzdaju svoje ratoborne navijače.


"Fudbalska Asocijacija, Premijer Liga i Fudbalska liga trenutno rade zajedno na pitanju baklji, u saradnji sa vatrogasnim službama i hitnom pomoći, u nastojanju da upozore navijače na potencijalne opasnosti", izjavio je portparol FA.


Ovaj video svakako ne govori lepo o navijačima Liverpula, ali su fanovi dva velika kluba nastavili rat na društvenim mrežama, gde je objavljeno nekoliko snimaka na kojima se vidi i kako navijači Mančester Junajteda na nekim drugim utakmicama divljaju sa bakljama u rukama.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online