Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.09.2013.
16:50
mozzartsport.com A

Kup Srbije: Dauda igrao za "Delije"!

Proleter u Novom Sadu savladan sa 3:0 uz pogodak Pečnika i dve majstorije Nigerijca.

Najzad proradio: Abiola Dauda
 

Šansa kakva nije smela da se ispusti. I Crvena zvezda, tačnije Nejc Pečnik i Abiola Dauda nisu to dozvolili. Zvezdini stranci pogađali su za pobedu crveno-belih od 3:0 (1:0) nad Proleterom u šesnaestini finala Kupa Srbije.


Za pobedu, ali ne i za preterano slavlje, jer je u taboru kluba iz Ljutice Bogdana atmosfera evidentno uzdrmana posle remija sa Donjim Sremom i poraza od Voždovca što se najbolje videlo u trenucima kada su Pečnik i Dauda loptu gurali iza leđa Nenada Nastića. "Manekeni", orilo se u tim trenucima sa tribina, pa je ceo meč protekao u nekako stegnutoj atmosferi.


Sve dok inspirisani Dauda drugim evrogolom na meču za konačnih 3:0 nije smirio tenzije i preusmerio navijače u pravcu optimističnog raspoloženja i povika: "Hoćemo titulu!".


Današnja pobeda, doduše, ne može da bude odrednica za neke buduće mečeve, jer je Zvezda za rivala imala tim sa drugom najgorom odbranom u Prvoj ligi Srbije. A opet joj je bilo potrebno vreme da se koliko-toliko opusti. Nesigurnost u odbrani, koja je i ovaj put bila uočljiva, te greška Miloša Vesića posle koje je Nikola Mijailović morao da loptu izbija na samoj gol liniji (delom ju je i prešla, ali je utisak ne celim obimom), nisu pomogle. Ipak, tim koji je jedinu pobedu ove sezone izvojevao još u prvom kolu Prve lige Srbije, jednostavno nije mogao da se dugo nosi sa Crvenom zvezdom, iako je hrabro izašao na teren Karađorđa.


Zvezda je sve više stezala obruč oko Nastićevog gola, a u 44. minutu konačno i probila bedem pred njim s obzirom da je Nikola Mijailović dobro centrirao sa čeve strane, a Pečnik dobro reagovao i glavom poslao loptu u mrežu. Sve je bilo gotovo u 60. minutu kada se Abiola Dauda stuštio ka kaznenom prostoru Proletera, kao kegle poobarao četvoricu čuvara, obišao Nastića i pogodio za 2:0. U 84. minutu još jedno remek delo Nigerijca. Roberts Omega je izneo loptu na protivničku polovinu terena, Dauda spretno okrenuo čuvara i sa ivice kaznenog prostora poslao precizan projektil za konačnih 3:0.


Nema spora, kada hoće, Nigerijac je igrač koji donosi razliku. Uostalom, on i Pečnik su u okršajima sa domaćim timovima postigli po četiri gola koliko i svi ostali igrači Zvezde (čitaj Miloš Ninković i Filip Kasalica) zajedno. Vredno pomena je i da je Slaviša Stojanović odlučio da promeša karte u odnosu na neke dosadašnje partije, pa su minutažu dobili Vesić, Roberts Omega, Vukan Savićević i Stefan Mihajlović, koji se trudio, ali je jasno da pored raspoloženog Daude za njega nema mesta. Vesić i Omega na početku nesigurni, ali ovaj drugi ništa gori nego svi ostali štoperi koji su dobijali šansu u dosadašnjem toku sezone. Vukan Savićević neprimetan.


Crvena zvezda: Vesić, Vešović, Martinović, Omega, Mijailović (od 79’ Mladenović), Gogić (od 57’ Kovačević), Ninković, Savićević (od 57’ Milijaš), Pečnik, Dauda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online