Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.09.2013.
14:12
Dnevni avaz, mozzartsport.com A

Malezijski milijarder pravi balkanskog giganta u Sarajevu

Vlasnik Kardifa Vinsent Tan u intervjuu za Dnevni avaz najavio velika ulaganja u klub sa stadiona Asim Ferhatović Hase i dovođenje najboljih igrača iz regiona, prenosi "Mocart sport".

 Vinsent Tan

Dok je u Srbiji priča o privatizaciji sportskih klubova i dalje u povoju i čeka se donošenje zakonskih regulativa koje će omogućiti prodaju pre svega najpopularnijih fudbalskih klubova, u Bosni i Hercegovini su bogati stranci počeli da investiraju novac.

Konkretno, reč je o Fudbalskom klubu Sarajevo koji je dobio značajnu finansijsku injekciju od Vinsenta Tana, malezijskog milijardera (Forbs procenjuje njegovo bogatstvo na 1,3 milijarde dolara), čoveka koji je vlasnik Kardifa, novog premijerligaša. U ekskluzivnom intervjuu za sarajevski Dnevni avaz Tan, koji je u glavnom gradu Bosne prvi put boravio u julu, otkrio je da je već počeo da ulaže u klub sa stadiona Asim Ferhatović Hase (nekadašnje Koševo) i da planira da ga kupi:
"Ideju o ulaganju u ovaj klub izneo mi je bankar Feđa Kusturica, moj prijatelj. Bio sam u Bosni u julu, i od tada smo potpisali sponzorski ugovor ("Visit Malaysia", prim.aut.), a sredstva koja su uložena iskorišćena su kako bi se rešile hitne potrebe - dugovi prema poveriocima i državi, realizacija transfera u prelaznom roku... Želim da kupim klub, Skupština je već izglasala novi Statut, kojim se omogućava investitorima da kupe pravo upravljanja i kontrole kluba, a sada je potrebno da poverioci sednu za sto, budu fleksibilni, i da prođe predloženi zakon kojim se omogućava restrukturiranje dugova sportskih kolektiva prema državi i otplata na više od 15 godina", potanko objašnjava Tan uslove za nastavak ulaganja u Sarajevo.

Azijski milijarder ima velike planove...
"Želimo da gradimo trening-kamp i fudbalsku akademiju, to je osnov svakog uspešnog kluba. Očekujemo od opštinskih vlasti da nam ponude pogodnu lokaciju. U tu akademiju dovodili bismo najtalentovaniju decu iz BiH, ali i iz celog regiona, omogućili bismo im da rade u najboljim mogućim uslovima, i da oni koji pokažu najviše dođu do prvog tima, a kasnije i do Kardifa, odnosno Premijer lige. Želimo tesnu saradnju između dva kluba, pomoć u svemu, odigravanje prijateljskih utakmicu, razmenu igrača... Bosna i Hercegovina je puna talenata, i siguran sam da će im ovakav projekat umnogome pomoći da dođu do najjačih evropskih liga."

Vinsent Tan

Tan, koji ima 61 godinu, objasnio je i zašto baš Bosna i Hercegovina.
"Kao što sam rekao, BiH je puna fudbalskih talenata, a osim toga, Malezija i BiH su uvek bile prijateljske zemlje, pre svega zahvaljujući naporima našeg bivšeg premijera Mahatira."

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online