Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.09.2013.
14:44 >> 14:52h
Vesti, Sportski žurnal A

Legenda srpskog futsala sada oduševljava Azerbejdžance!

Predrag Rajić, jedan od najboljih i najuspešnijih igrača svih vremena na balkanskim prostorima, kada je reč o malom fudbalu, iako od poslednjeg dana jula već u petoj životnoj deceniji, pronašao je novi inostrani angažman. Izbor je pao na nekadašnju sovjetsku republiku i klub koji nosi ime turskog velikana - Fenerbahče.

 Predrag Rajić i Vladimir Lazić u dresovima Fenerbahčea iz Bakua
 

- U Bakuu se sada govori srpski. Dočekao me je Vladimir Lazić, koji je, nedavno, takođe potpisao jednogodišnji ugovor - rekao je Rajić.

Vrsni tehničar, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portugaliji 2007, već na prvom koraku je opčinio Azere.
- Početak je bio kao iz bajke. Na prvoligaškom debiju, s obzirom na to da je Fenerbahče tek od ove sezone u eliti, igrali smo sa Ekolom i pobedili sa 5:2. Svi u klubu su oduševljeni, rival je u prošlom prvenstvu zauzeo drugo mesto, odmah iza neprikosnovenog Araza.
 

Od slavlja ništa ne bi bilo da se na parketu nije pojavio Rajić.
- Ušao sam u igru pri rezultatu 0:2 i u preokretu sam asistirao kod dva gola. Odličan je bio i Vladimir Lazić, od koga u klubu svi puno očekuju.

Araz je najbolji

 

U Azerbejdžanu futsal nije na vrhunskom nivou, ali...
- Araz je ubedljivo najbolji, a nama su malo porasli apetiti i sada ciljamo to drugo mesto. Svi klubovi u ligi su iz Bakua i svi igramo u novoj hali - "Abu Areni" - istakao je Rajić, novi adut Fenerbahčea.

Još bolje je bilo u drugoj utakmici.

- Slavili smo sa 5:0. Ja sam dao prvi, a Laza četvrti gol. Dobro je krenulo, samo da se tako nastavi. Veliki izazov, duel sa Arazom, zakazan je za 26. septembar.


Nekadašnja zvezda šampionskih timova Marba i Ekonomca se krajem prošlog veka okušala u Italiji (Kotrade Torino), a tokom prošle decenije je Rajić ostavio veliki trag u Dini iz Moskve. Nedavno je bio član i ekipe Al Sadaka iz Libana. Igrao je proletos za ovaj klub u tamošnjoj Ligi šampiona, kada su izborili plasman među osam najboljih u Aziji.

Sada ga je put odveo u Azerbejdžan, a on otkriva kako je došlo do toga.

- Moji nekadašnji saigrači iz Dine, reprezentativci Srbije i Azerbejdžana - Marko Perić i Vitalij Borisov, garantovali su za mene i, hvala Bogu, nisam ih izneverio ni ovaj put. Obojica su članovi Araza, a Marko Perić je najzaslužniji za dolazak naših igrača u Azerbejdžan.


Rajić je napunio 40 godina, ali ne pomišlja da kaže "zbogom" voljenom sportu.
- Igraću futsal sve dok se budem dobro osećao i dok kao trener ne preuzmem neku ekipu - zaključio je Rajić i dodao da očekuje da reprezentacija Srbije, na čije je prve uspehe stavio potpis, u baražu nadigra Rumuniju (danas u gostima, a 24. septembra u beogradskoj dvorani "Šumice") i plasira se na EP u Belgiji 2014. godine. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online