Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.09.2013.
23:01
mozzartsport.com A

Šelvi malo za Svonsi, malo za Liverpul!

Engleski vezista je u remiju Liverpula i Svonsija od 2:2 namestio tri gola i postigao jedan. I to baš protiv kluba iz kojeg je letos prešao u Svonsi.

Junak i tragičar: Šelvi na rukama saigrača, Džerard kreće ka centru
 

Zaustavljen je i Liverpul! Posle tri startne minimalne pobede, večeras je u Svonsiju prekinuta pobednička serija Crvenih. Ipak, rezultat nije glavni utisak ovog meča. Nije ni jubilarni 400. meč u kojem je Stiven Džerard sa kapitenskom trakom na ruci predvodio velikana sa Enfilda.


Džondžo Šelvi je sve aktere meča bacio u senku. Vezista koji je letos prešao iz Liverpula u Svonsi je bio u centru pažnje i bio je glavni krojač rezultata 2:2 pošto je učestvovao u akcijama kod sva četiri gola. Kao da je odigrao po poluvreme na obe strane.


Liverpul ne zna da li da slavi ili da žali što ga je prodao. I u Svonsiju se verovatno osećaju isto. Korpulentni vezista je večeras bio Doktor Džekil i Mister Hajd. Pokazao je dva lica, a ne zna se kojem je klubu miliji posle večerašnjeg remija.
Šelvi je na fantastičan način otvorio meč i već u drugom minutu zatresao mrežu bivšeg kluba za vođstvo Svonsija. Izgledalo je kao osveta, ali... Nisu ni prošla dva minuta kada je Šelvi ničim izazvan dodao loptu Staridžu i poklonio gol Liverpulu! Staridž takve asistencije ne promašuje i postigao je četvrti gol u četvrtoj uzastopnoj utakmici. Do kraja poluvremena, Šelvi je još jednom asistirao. I još jednom protivničkom igraču! Ovoga puta je na sredini terena poklonio loptu Viktoru Mozesu, a novajlija iz Čelsija se stuštio ka golu Svonsija i sjajnim golom sa ivice šesnaesterca krunisao debi u novom klubu.


Šelvi je ipak uspeo da se izvuče i da ne bude tragičar. Sjajno je glavom spustio loptu do Mićua i asistirao Špancu koji je iz prve zakucao loptu u mrežu Liverpula. Pošto se Šelvi „smirio“, do kraja meča nije bilo golova. Liverpul može više da žali jer je imao bolje prilike, a najbolju je propustio Staridž. Pored Mozesa, za redse je večeras debitovao i štoper Mamadu Sako koji je takođe u finišu prelaznog roka stigao na Enfild Roud.


Liverpul je pokvario perfektan niz od tri pobede bez primljenog gola, ali za utehu im ostaje da su i dalje prvi na tabeli sa bodom više od Arsenala i Totenhema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online