Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.09.2013.
22:53
mozzartsport.com A

Živković vodio Partizan do pobede u Užicu

Partizan prvi put savladao Slobodu od povratka Era u elitni rang, ali u neizvesnoj završnici strepeo da sačuva tri boda (2:1).

Ponovo strelac: Andrija Živković
 

Andrija Živković je ugasio svetla u Užicu! U prvoj utakmici pod svetlošću reflektora na novom stadionu Slobode zasijao je maloletni prvotimac Partizana i trećim golom u seniorskoj konkurenciji pogurao Parni valjak ka tri boda, overena u neizvesnom finišu drugom asistencijom Miloša Jojića za pogodak Nemanje Kojića - 1:2 (0:0).


Bili su crno-beli tek senka šampionske ekipe u većem delu utakmice, pre i posle gola nesigurno napadali i nespretno se branili, ali su u 48. minutu stekli prednost u režiji dvojice bisera iz omladinske škole. Miloš Jojić je odlično prošao po desnoj strani, obišao Bajića i na drugoj stativi proigrao Živkovića, koji taj zicer nije smeo da promaši - 0:1.

Taj pogodak pokrenuo je crno-bele s mrtve tačke, jer su gosti u prvom delu igrali bezidejno i toliko traljavo da je zapretio jedino Vojislav Stanković udarcem glavom posle centaršuta Ninkovića. A kako nije bilo ideje na sredini terena, Vuk Rašović je odlučio da početkom drugog poluvremena pošalje na teren Sašu Ilića i od tog trenutka crno-beli su delovali za nijansu ozbiljnije.


Ilić je osmišljavao akcije, a Miloš Jojić u njegovom prisustvu bio još konkretniji, spremio saigračima još nekoliko šansi, od kojih najbolju nije iskoristio Nemanja Kojić. Rezervni napadač (zamenio Fofanu) obišao je Bajića, našao se u idealnoj prilici, ali ju je neobjašnjivo upropastio tako što je u situaciji ''jedan na jedan'' poslao loptu daleko iznad prečke.

Za taj propust napadač Rada iskupio se devet minuta pre kraja, kad mu je Jojić ostavio loptu u kazenom prostoru, a ovaj pogodio cilj za činilo se sigurnu pobedu, međutim... Završnica meča u Užicu bila je izuzetno uzbudljiva. Iako je prethodno odbranio udarce Gojkoviću i Vasiluću, Vladimir Stojković je istrčao do ivice kaznenog prostora, boksovao loptu do 35 metara, gde ju je sačekao Stojan Pilipović i lepim hicem sa daljine prepolovio zaostatak. Sloboda je pretila do kraja, bila konkretniji tim, ali nije imala snage da izjednači, iako su Užičani kivni na arbitražu Milorada Mažića.

Istina, TV snimak pokazuje da u 78. minutu Japanac Okuno nije bio u ofsajdu, ali iz te akcije nije ni postigao gol, da bi u završnici Tijago poslao loptu u mrežu, međutim, igra je prethodno zaustavljena, pa je Partizan iz trećeg pokušaja prvi put pokorio Užice otkako se Sloboda vratila u elitni rang.

Sloboda – Partizan 1:2 (0:0)
/Pilipović 84 - Andrija Živković 48, Kojić 81/. Stadion Slobode. Gledalaca: 8.000.
Sudija: Milorad Mažić (Novi Sad). Žuti kartoni: Ninković, Jojić (Partizan).
Sloboda (4-2-3-1): Ranković – Vasilić, Bajić, Lovrić, Gojković – Knežević, Pilipović – Pejović, Okuno, Purić – Tijago. Trener: Ljubiša Stamenković.
Partizan (4-2-3-1): Stojković – Marko Živković, Obradović, Stanković, Volkov – Đemba Đemba, Gulan – Andrija Živković (od 71. Luka), Ninković (od 46. Ilić), Jojić – Fofana (od 57. Kojić). Trener: Vuk Rašović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online