Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.09.2013.
16:06
mozzartsport.com A

Varalica Jang omogućio pobedu Junajtedu!

Mančester junajted uz obilatu pomoć sudija savladao brojčano inferiorni Kristal Palas golovima Van Persija i Runija.

Maruan Felaini

Mančester junajted ponovo na pobedničkom koloseku. Ali ne zahvaljujući značajno boljoj partiji nego u poslednja dva kola (remi sa Čelzijem i poraz od Liverpula), već pre svega zbog previda sudije Džona Mosa, koji je u samom finišu drugog poluvremena dosudio nepostojeći penal za Crvene đavole posle kojeg je Kristal Palas ostao sa igračem manje, a Robin Van Persi nagovestio pobedu od 2:0 (1:0).


Odmah je postalo jasno da Kristal Palas sa igračem manje neće uspeti da se vrati u nastavku. Uostalom, od osnivanja Premijer lige nijedan tim koji se tek domogao elite nije uspeo da na Old Trafordu posle zaostatka na poluvremenu preokrene protiv Mančester junajteda, a samo se četiri od ukupno 41 puta desilo da Đavoli ostanu bez celog plena.


Međutim, pitanje je da li je četa Dejvida Mojesa zaslužila sva tri boda, iako su očekivano dominirali. Teško su probijali bedem pred golom Hulijana Speronija. U prvom poluvremenu čuvarima je pobegao samo Van Persi, ali je pogodio prečku.
Van Persi postiže 125. gol u Premijer ligi. Na kraju je čvrstu odbranu Kristal Palasa nasankao Ešli Jang, koji je prethodno dobio žuti karton zbog neuspelog pokušaja da prevari sudiju Mosa. Ipak, nije se obeshrabrio lukavi Englez. U 42. minutu stuštio se ka protivničkom golu kroz sredinu terena, ušao u duel sa Kagišom Dikačojem i pao, iako je vrlo upitno da li je prekršaja i bilo. Ako i jeste sigurno je napravljen van kaznenog prostora, ali... Ešli Jang je majstor simulacije. Uostalom, od debija u Premijer ligi avgusta 2006. Jang je iznudio 12 penala (koliko još samo Gabrijel Agbonlahor iz Aston Vile), a dobar deo njih spada u kategoriju spornih.
Bilo kako, Van Persi je preuzeo odgovornost i postigao prvi prvenstveni gol Junajteda posle 225 minuta posta. Njegov 125. u Premijer ligi, prvi protiv Palasa. Od aktuelnih premijerligaša samo još novajlija Kardif nije osetio oštricu njegove levice.

Očekivalo se da će danas pogoditi (iako možda na malo lepši način), jer je na 22 pređašnja meča u Premijer ligi na kojima je igrao u tandemu sa Vejnom Runijem jedan od njih dvojice pogodio 26 puta.


Protiv Palasa su pogodila obojica. Vejn Runi fantastičnim šutem iz slobodnog udarca u 81. minutu kada je Van Persi već bio van igre.

Inače, duel sa Kristal Palasom biće upamćen i po debiju Maruaneu Felainiju u Mančester junajtedu. Jedan dobar prijem na grudi i neugodan poluvolej sa 20 metara koji je Speroni sproveo u korner bilo je dovoljno da Belgijanac marokanskog porekla nagovesti da će biti pravo pojačanje.Vajn Runi postiže gol
Maruane Felaini
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online