Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.09.2013.
11:32 >> 11:34h
mozzartsport.com, Sportski žurnal A

Ćiro Blažević: Nije Siniša mutav, a ja odoh u Kinu da umrem!

Jedno je samo sigurno - sa Miroslavom Ćirom Blaževićem nikad nije dosadno. Zato i ne čudi što je omiljen sagovornik novinara širom bivše Jugoslavije, a ovih dana glavna tema je svakako predstojeći meč Srbije i Hrvatske (petak, 20.45).

 Miroslav Ćiro Blažević
 

Blažević u intervjuu za "Sportski žurnal" ocenjuje da će publika u Beogradu moći da vidi prvorazrednu utakmicu jer "mi smo najtalentovaniji fudbaleri na svetu". U Hrvatskoj tu pre svega misli na Luku Modrića i Marija Mandžukića, za kojeg se pričalo da bi zbog povrede mogao da propusti utakmicu, ali Ćiro kaže da je to "foluška". Ne misli, ipak, da je tom informacijom iznenadio srpskog selektora Sinišu Mihajlovića. Jer...

“Zna taj sve... I da je to laž. Nije on mutav, da budem iskren - žao mi je što se ga razapinjali uzduž i popreko. A da ne zna sa novinarima - ne zna. Slušaj me dobro, najvažnija je uvek na kraju raja. A novinari su duša publike“, kaže Blažević za "Sportski žurnal".

Ipak, ne želi da ulazi u preozbiljnu analizu meča, jer smatra da nije moguće predvideti šta će se desiti na terenu.
"Igram na EP protiv Turaka prvu utakmicu i Oto Barić, onaj ofarbani mamu mu njegovu, snimio je Turke i na kaseti steknem utisak da nisu ni za k...c. A ja imam Šukera, Bokšića, Bobana, Asanovića... Kažem: ’Odmah od prvog minuta sabite ih u šesnaesterac, ne dajte da izađu’. To je bila moja strategija. Sine tatin, u decu se svoju kunem, nabili nas Turci u 16, samo Boga molim hoće li to prestati. Na kraju, Asanović gurnu loptu do Vlaoviča, zabismo gol i 1:0 za nas. Hoću da kažem - j...š trenera koji misli ovako il’ onako. I sad bi bilo pretenciozno da Štimac kaže: ’Napašću Srbe, ipak smo mu u prvih 10 na svetu, oni...’ Koji ste na listi?", zapitao se Blažević, a kada je dobio odgovor da smo 41. nastavio u prepoznatljivom stilu:
"Eee, je..š ga... Da se razumemo - igrači ipak odlučuju o svemu".

Izdvajamo i još jedan pomalo bizaran deo intervjua u kojem nas je Blažević nasmejao do suza, iako je govorio o smrti.
"Bojim se da je došao na mene red, mamu mu... Zato gledam da odem u Kinu, da tamo umrem kako se ne bi pravio cirkus od moje sahrane. Zamisli, molim te, ja sam umro... Šta, kao sekiraš se što ću ja da umrem? Slušaj, sine moj, trenirao sam pet reprezentacija i verovatno bi svaki savez poslao venac. Potom, predstavnici klubova s kojima sam osvajao trofeje došli bi na sahranu i, kako izgleda, Mamić bi držao govor?! Zato burazere idem daleko da ne mogu doći’", rekao je Blažević za "Sportski žurnal".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.09.2013. 12:40
e ciro imas slonovske usi
Petak 06.09.2013. 11:30
Naslov: Nije Sinisa mutav........... , medjutim ja mislim suprotno !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online